Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чи може продавати столове вино ФОП без придбання відповідної ліцензії та чи застосовується при цьому РРО?

опубліковано 11 червня 2020 о 14:59

Фізична особа – підприємець, що перебуває на загальній системі оподаткування  може здійснювати роздрібний продаж столових вин без наявності ліцензії на право роздрібного продажу алкогольних напоїв. При цьому застосування РРО є обов’язковим.

           Детальніше.
          Вимоги Закону №481/95 не поширюється на роздрібну торгівлю винами столовими, а також на виробництво вин виноградних і плодово-ягідних, напоїв медових, наливок і настоянок, виготовлених громадянами в домашніх умовах для власного споживання.

Відповідно до ч. 14 ст. 15 Закону №481 роздрібна торгівля алкогольними напоями (крім столових вин) або тютюновими виробами може здійснюватися суб’єктами господарювання всіх форм власності, у тому числі їх виробниками, за наявності у них ліцензій.

Отже, роздрібна торгівля виключно столовими винами може здійснюватися ФОП на загальній системі оподаткування без наявності ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями.  При цьому розрахункові операції у готівковій та/або безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо), необхідно здійснювати із обов’язковим використанням РРО, у відповідності до вимог п.1 ст.3 Закону №265/95.

 

Головне управління ДПС у Полтавській області