Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відверта „Розмова в студії”

опубліковано 30 березня 2020 о 14:04

Коронавірус: небезпеки, виклики та профілактичні моменти – саме такою була тематика ефіру ведучого Ігоря Кужика на полтавському телеканалі ІРТ, у гості до якого завітали представники облдержадміністрації, Головного управління ДПС у Полтавській області та Нацполіції Полтавщини.

В нашому житті змінилося багато речей. На даний час маємо карантин, стан надзвичайної ситуації та певну невизначеність громадян, що буде далі. Тож присутні розповіли про заходи, які вживаються відповідними службами області для стабілізації ситуації.

Як зазначила в.о. начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Алла Рябкова: „На період карантину держава запровадила для суб’єктів господарювання податкові канікули, які дозволять бізнесу з найменшими втратами пережити цей період.”. Зокрема це стосується мораторію на проведення перевірок платників з 18 березня 2020 року. Крім того, всі перевірки, які були розпочаті будуть призупинені до закінчення карантину. Винятком є перевірки, які можуть бути проведені за заявою платників, що заявили суми бюджетного відшкодування по ПДВ на суму понад 100 тис.грн.

Щодо адміністрування податків, зборів та інших платежів, то і тут бізнес чекають податкові канікули. Так з 1 березня 2020 року фізичні особи – підприємці звільняються від сплати за себе єдиного внеску за період березень –квітень поточного року.

Також  в період з 01.03 – 30.04.2020 року не нараховуватиметься орендна плата та земельний податок юридичними та фізичними особами за землі, які перебувають у їх власності, або користуванні. При цьому необхідно подати уточнюючу декларацію, що дозволить не платити даний податок.

Сплата податку на нерухомість, відмінну від земельної ділянки теж була в центрі уваги в студії . Тут теж держава передбачила можливість двохмісячних канікул щодо несплати цього податку, адже в умовах карантину бізнес не використовує свої приміщення і не отримує від цього прибуток.

„Особливо важливим є звільнення від сплати ПДВ при ввезенні на митну територію України ряду медичних препаратів, виробів та медобладнання в рамках боротьби з корона вірусом. Ці норми вже діють і платники можуть ними скористатися, допомагаючи всім нам боротися з поширенням хвороби” – зазначила Алла Рябкова.

Приємним моментом змін є позиція держави щодо незастосування до платників на період карантину штрафних санкцій за несвоєчасну сплату, несплату податків, зборів і платежів (крім ПДВ, акцизу та ренти), відтермінування застосування реєстраторів розрахункових операцій на 2021 рік.

З метою запобігання виникненню і поширенню  коронавірусної хвороби закликаємо громадян - користуйтеся дистанційними формами комунікації, максимально використовуйте електронні сервіси ДПС, що розміщені на головній сторінці офіційного вебпорталу ДПС України (https://tax.gov.ua/).

 Всю необхідну інформацію, електронні адреси, контактні телефони Центрів ослуговування платників ви зможете знайти на субсайті територіальних органів ДПС у Полтавській області (http://poltava.tax.gov.ua).

Дотримуючись правил безпеки у непростій ситуації, всі ми максимально захищаємо оточуючих і самих себе! Ми прагнемо зберегти здоров’я, як платників податків, так і працівників податкової служби області. Сподіваємося на Ваше розуміння.

Головне управління ДПС у Полтавській області