Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Електронні сервіси ДПС – на допомогу платникам податків

опубліковано 30 серпня 2024 о 13:23

У ДПІ у м. Полтаві  Головного управління ДПС у Полтавській області триває роз’яснювальна робота щодо можливостей використання громадянами простих та зручних інструментів податкової служби України.

Фахівці нагадують про функціонування «Електронного кабінету» та мобільного застосунку «Моя податкова».                

Найпопулярнішим електронним сервісом ДПС України залишається Електронний кабінет платника, вхід до якого здійснюється за посиланням: https://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС (http://tax.gov.ua/).

Основними перевагами «Електронного кабінету» є: безкоштовне користування; цілодобовий доступ в режимі онлайн; можливість працювати, як на персональному комп’ютері, так і на смарт-пристрої без встановлення додаткового програмного забезпечення. Платникам податків роз’яснюють нюанси функціоналу «Електронного кабінету», адже за допомогою цього сервісу можна сформувати та надіслати до органів ДПС податкову звітність, запити на отримання інформації, заяви для реєстрації платниками окремих податків та інші електронні документи.

Навички спілкування з податковою службою за допомогою мобільного застосунку «Моя податкова» не вимагають спеціальних технічних знань. Платники податків після ідентифікації онлайн за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг можуть цілодобово використовувати електронні сервіси ДПС. Застосунок надає можливість швидко отримувати необхідну інформацію, подавати заяви та декларації, сплачувати податки.

Мобільний застосунок «Моя податкова» є програмним комплексом для будь-якого пристрою, що підтримує операційні системи Android чи iOS із відповідними версіями.

Застосунок забезпечує отримання інформації: про адресу реєстрації та фактичного місця проживання; про об’єкти оподаткування; про обов’язок сплатити суму грошового зобов’язання (ППР); про стан розрахунків з бюджетом; з Реєстру платників ПДВ; Реєстру страхувальників; Реєстру платників єдиного податку. Також застосунок надає можливість направити запит та отримати відомості про суми виплачених доходів, подати Податкову декларацію про майновий стан і доходи, сплатити податки з використанням платіжних систем, здійснити пошук фіскального чека та пошук марки акцизного податку.

Завантажуйте застосунок «Моя податкова» в AppStore або GooglePlay, ідентифікуйтеся онлайн за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача та використовуйте більше сервісів.

 «Моя податкова» - ще один крок до цифрової податкової у цифровій державі!

Нагадуємо, що для зручності відвідувачів в залі Центру обслуговування платників ДПІ у м. Полтаві розташовані «Робочі місця платників» з доступом до мережі Інтернет з комп’ютерною технікою та встановленим програмним забезпеченням для подання документів в електронній формі.

За отриманням консультацій та практичної допомоги щодо подачі декларацій в електронному вигляді та з питань роботи електронних сервісів ДПС платники податків можуть звернутись до фахівців Центру обслуговування платників ДПІ у м. Полтаві за адресою: м. Полтава, вул. Європейська, 155, а також за номером телефону (0532) 59-44-17.   

Нагадуємо, що для здійснення попереднього запису та зручної дати і часу відвідування Центру обслуговування платників, суб’єкти господарювання можуть звернутись до Контакт-центру ДПС за телефоном 0800501007.

ДПІ у м. Полтаві Головного управління ДПС у Полтавській області, тел. (0532) 59-30-30, (0532) 59-45-05