Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підсумки роботи Семенівської ДПІ за сім місяців 2024 року

опубліковано 06 серпня 2024 о 13:25

 У Семенівській ДПІ  Головного управління ДПС у Полтавській області підсумували результати надання адміністративних послуг за сім місяців 2024 року.

З початку року послугами Центру обслуговування платників Семенівської ДПІ скористалося 4136 платників податків – підприємців та юридичних осіб, а також громадян Семенівської селищної та Оболонської сільської громад та інших територій України, яким надано 1973 адміністративних  послуги, серед яких найбільшим попитом користується послуга з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків. З початку року видано 1004 картки та 257 відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків.

Станом на 1 серпня поточного року на обліку в Семенівській ДПІ перебуває  964 платника податків, з них 387 юридичних осіб  та 577 фізичних осіб. За сім місяців 2024 року  взято на облік  88 новостворених платників.

Фахівцями Семенівської  ДПІ з початку року опрацьовано 125 заяв про застосування спрощеної системи оподаткування фізичних осіб-підприємців. Також видано 138 витягів з реєстру платників єдиного податку-фізичних осіб-підприємців та 18 витягів з реєстру платників ПДВ.

Крім того, зареєстровано 86 книг обліку розрахункових операцій, 58 розрахункових книжок та 18 реєстраторів розрахункових операцій.

За січень-липень 2024 року до Семенівської ДПІ подано 4858 податкових звітів, в тому числі в електронному вигляді 4829 (99,4  відсотка).

Працівниками Семенівської ДПІ на постійній основі проводиться  інформаційно-роз’яснювальна робота з платниками щодо користування онлайн- сервісами ДПС, подання звітності в електронному вигляді, в тому числі шляхом проведення гарячих ліній та занять-практикумів.  

Також в центрі обслуговування  платники мають доступ до мережі Інтернет, що дає їм змогу формувати та передавати звітність в електронному вигляді та  отримувати адміністративні послуги в режимі онлайн за допомогою Електронного кабінету платника.  

Семенівська ДПІ  ГУ ДПС у Полтавській області