Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У бізнесовій спільноті Кременчука з початку року – 1647 новостворених суб’єктів господарювання

опубліковано 02 серпня 2024 о 14:11

З початку 2024 року, станом на 1 липня, в Кременчуцькій ДПІ зареєстровано 1647 нових суб’єктів господарювання: 1545 – фізичних осіб – підприємців, 102 – юридичних особи.

Слід зазначити, що наразі на обліку в Кременчуцькій ДПІ перебувають 25 083 платника податків – суб’єктів господарювання, з них 9 296 – юридичні особи та 15 787 – фізичні особи – підприємці.

У Кременчуцькій ДПІ рекомендують платникам використовувати електронні сервіси. Зокрема, за допомогою порталу «Дія» у розділі «Підприємництво» можна зареєструвати ФОП, сплатити податки, подати декларацію, внести зміни чи припинити власну справу, отримати довідку про доходи. Крім того, за допомогою цього порталу можна зареєструвати Товариство з обмеженою відповідальністю на підставі модельного статуту, а також вибрати спрощену систему оподаткування та подати заяву на реєстрацію платником податку на додану вартість. Все це доступно онлайн, з покроковими рекомендаціями.

Варто зазначити, що один з головних інструментів, який відкриває більшість цифрових можливостей – електронний підпис. Отримати безкоштовно цифровий підпис від ДПС можна за адресою: м. Кременчук, вул. Троїцька, 76 (секція 2). 

Кременчуцька ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області