Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Результати роботи Кобеляцької ДПІ за тиждень

опубліковано 24 липня 2024 о 15:02

Основним напрямом роботи податкової служби є сервісне обслуговування платників податків та надання адміністративних послуг.

За період з 15 липня по 19 липня 2024 року до Кобеляцької ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області для отримання адміністративних послуг та консультацій з питань податкового законодавства  звернулося 290 платників податків – підприємців та юридичних осіб, а також пересічних громадян Кобеляцької і Білицької територіальних громад та мешканців із інших територій України.

Послуги з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки були надані 56 фізичним особам, із них 7 громадянам з інших регіонів країни; видано 11 довідок/відомостей про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків.     

Також протягом зазначеного тижня фахівцями Центру обслуговування платників Кобеляцької  ДПІ  зареєстровано 8 новостворених платників єдиного податку, опрацювано 4 заяви щодо внесення змін до відомостей, що містяться у реєстрі платників єдиного податку, 1 платнику проведено реєстрацію реєстратора розрахункових операцій, 1 платнику проведено реєстрацію книги обліку  розрахункових операцій, зареєстровано 4 розрахункових книжки, видали 15 витягів  з реєстру платників єдиного податку.

Щоденно опрацьовувалися відомості з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань щодо реєстрації та обліку платників. За минулий тиждень було опрацьовано 19 відомостей. 

На постійній основі  проводиться робота з видачі довідки про зміну реєстраційного номера облікової картки платника податків, приймання вхідної кореспонденції, взяттю на облік платників податків, платників єдиного внеску, об’єктів оподаткування та об’єктів, пов’язаних з оподаткуванням, погодження довідки-розрахунку про видачу коштів для виплати заробітної плати без перевірки сум сплати єдиного внеску. 

У Центрі обслуговування платників  Кобеляцької ДПІ платникам та громадянам  надавалися консультаційні та інформаційні послуги щодо порядку заповнення податкових декларацій та розрахунків, щодо використання програмного забезпечення для подання звітності в електронному вигляді та на магнітних носіях, постійно проводяться звірки з громадянами щодо обчислення та строків сплати майнових податків.  Податківці надають роз’яснення щодо  правильності обчислення податку на нерухоме майно та за яку саме нерухомість необхідно сплачувати  податок.

Також надаються роз’яснення вимог Закону України №3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» в частині застосування реєстраторів розрахункових операцій. 

До послуг платників  комп’ютерна техніка, яка підключена до мережі Інтернет і дає можливість платникам, які отримали електронний цифровий підпис, формувати та передавати звітність в електронному вигляді. Для зручності відвідувачів розміщена тематична друкована продукція, оформлені інформаційні стенди, що містять зразки заповнення декларацій, звітів та заяв.

Щоденно фахівці Кобеляцької ДПІ надають консультації та практичну допомогу з питань формування звітності та роботи сервісу «Електронний кабінет платника» та користування мобільним застосунком «Моя податкова», оскільки за допомогою даних сервісів легко і доступно можна отримати необхідну податкову інформацію та сплатити нараховані суми.

Кобеляцька ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області