Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» в Машівській ДПІ на тему: «Майнові податки»

опубліковано 12 липня 2024 о 13:45

Під час чергового сеансу «гарячої» телефонної лінії у Машівській ДПІ  Головного управління ДПС у Полтавській області начальниця ДПІ Валентина Ільченко  відповідала на питання  платників щодо  особливостей сплати майнових податків. 

Більшість питань стосувалася податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Так, платників податків цікавили питання щодо порядку нарахування та сплати податку, механізм розрахунку та пільги, встановлені органами місцевого самоврядування, порядок інформування платників про суми нарахованого податку, порядок направлення податкових повідомлень-рішень, терміни сплати податку та  наявність податкового боргу.  

Деякі питання стосувалися нарахування та сплати земельного податку, порядку надання та підтвердження права на пільги.     

Валентина Ільченко акцентувала увагу, що у разі незгоди платника податку з визначеним контролюючим органом суми податкового зобов’язання податків у відповідному податковому повідомленні-рішенні з майнових податків такий платник має право звернутися до контролюючого органу для проведення звірки даних, використаних для розрахунку суми податку, з наданням підтвердних документів та проведення перерахунку.  

При цьому повідомлення-рішення надсилаються за податковою адресою платника податків рекомендованим листом з повідомленням про вручення. Невідповідність податкової адреси  в облікових даних платника призводить до неможливості  вчасного отримання  ППР та виникнення податкового боргу. Тому  фахівці Центру обслуговування платників  акцентують увагу на необхідності своєчасного внесення змін до облікових даних у разі змін, зокрема, зміни  адреси.  

На всі поставлені питання в ході «гарячої лінії» були надані роз’яснення  у рамках чинного законодавства.  

Машівська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області