Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Адміністративні послуги, які надають фахівці Диканської ДПІ користуються постійним попитом у платників

опубліковано 11 липня 2024 о 14:51

Станом на 01.07.2024 року Центр обслуговування платників Диканської  державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Полтавській області відвідало 2514 платників  податків – підприємців та юридичних осіб, а також пересічних громадян.
З початку поточного року Центром обслуговування платників Диканської  ДПІ надано 1743 адміністративних послуг, з яких 122 послуги платникам інших регіонів.
Серед них найбільшим попитом користується послуга з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки. Цією послугою скористались 659 громадян, в тому числі  62 громадянам з інших регіонів.  Також надається послуга з видачі відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків – за це період її отримали 700 громадян, з них 20 – з інших регіонів. 

                  Окрім, адміністративних послуг, в ДПІ надаються консультативні та інформаційні послуги щодо діючої системи оподаткування, проведення звірки про сплату майнових податків, нарахування та сплату податків, порядку заповнення податкових декларацій та розрахунків, кампанії декларування доходів громадян отриманих за 2023 рік, яка розпочалася з 01 січня 2024 року, на сьогодні подано 71 декларацію. Зокрема: від отримання спадщини – 27 громадян, задекларовано доходу 6296,4 тис. грн, ПДФО – 314,8 тис. грн, військового збору – 94,4 тис. грн; від продажу нерухомого майна – 2 громадян,  задекларовано доходу 676,7 тис. грн, ПДФО – 11,8 тис. грн, військового збору – 2,8 тис. грн; від продажу рухомого майна – 10 громадян, задекларовано доходу 150,2 тис.грн., ПДФО – 10,1 тис. грн., військового збору – 2,3 тис.грн; від надання інших послуг – 20 громадян, задекларовано доходу в сумі 243,3 тис. грн, ПДФО – 43,8 тис. грн, військового збору – 3,6 тис. грн, інвестиційний прибуток – 1 громадян задекларував дохід в сумі 3117,1 тис. грн, ПДФО – 561,1 тис. грн, військовий збір – 46,8 тис. гривень. Крім того, 66 громадян заявили своє право на податкову знижку, сума до повернення склала 232,6 тис.грн.

Протягом січня - червня 2024 року фахівці Центру обслуговування платників Диканської ДПІ опрацьовали 173 заяви про застосування спрощеної системи оподаткування (з них 32 платникам Голопристанського району Херсонської області) та видали 98 витягів з реєстру платників єдиного податку (з них 7 платникам Голопристанського району Херсонської області), зареєстрували 21 реєстраторів розрахункових операцій, 53 книг обліку розрахункових операцій та 59 розрахункових книжки. Надано 15 витягів з реєстру платників податку на додану вартість. Підтверджено статус податкового резидента України 7 фізичним особам.

У Центрі обслуговування платників також видавались довідки про зміну реєстраційного номера облікової картки платника податків, приймалась вхідна кореспонденція, проводилася робота по взяттю на облік платників податків, платників єдиного внеску, об’єктів оподаткування та об’єктів, пов’язаних з оподаткуванням, надавалися реквізити на сплату податків та зборів.

Диканською ДПІ постійно надаються рекомендації з питань використання сервісу ДПС «Електронний кабінет платника». Надається практична допомога щодо подання звітності в електронному вигляді через Електронний кабінет та інші можливості при його використанні.

Нагадуємо, що перелік адміністративних послуг, які надаються Центрами обслуговування платників можна переглянути на офіційному порталі Головного управління ДПС у Полтавській області за посиланням http://poltava.tax.gov.ua .

Звертаємо увагу громадян, що отримати якісні адміністративні послуги можливо в онлайн-режимі, використовуючи сервіс «Електронний кабінет платника».

Вхід до Електронного кабінету платника здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua

 Диканська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області