Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як подати повідомлення про об’єкти, через які буде здійснюватися діяльність при реєстрації ПРРО, інформували платників в Кременчуцькій ДПІ

опубліковано 27 червня 2024 о 13:06

Головним державним інспектором Кременчуцької ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області Іриною Лебедєвою під час практикуму надано роз’яснення - як подати повідомлення про об’єкти, через які буде здійснюватися діяльність при реєстрації ПРРО.

Щоб зареєструвати програмний реєстратор розрахункових операцій необхідно спочатку подати інформацію про торгову точку, об’єкт через який  буде здійснюватися діяльність  за формою 20-ОПП.

Форма 20-ОПП подається всіма без виключення платниками податків, як юридичними особами, їхніми відокремленими підрозділами (філіями), так і фізичними особами-підприємцями незалежно від системи оподаткування. Особливо актуальна для фізичних осіб – підприємців  вона стала при реєстрації РРО та ПРРО.  

Подача повідомлення за формою 20-ОПП передбачена п. 63.3 ст.63 Податкового кодексу України, яка встановлює обов’язок платників податків стати на облік в органах державної податкової служби, а також обов’язок повідомляти податкові органи про всі об’єкти оподаткування та об’єкти, пов’язані з оподаткуванням. Форма 20-ОПП затверджена наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 №1588 «Про затвердження Порядку обліку платників податків і зборів» (Додаток 10). 

Повідомлення за формою №20-ОПП подається протягом 10 робочих днів після реєстрації, створення чи відкриття об’єкту оподаткування до контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків як в паперовому так і в електронному вигляді.

У разі зміни відомостей про об’єкт оподаткування, а саме: зміна типу, найменування, місцезнаходження, виду права або стану об’єкта оподаткування, платник податків надає до контролюючого органу за основним місцем обліку повідомлення за формою №20-ОПП з оновленою інформацією про об’єкт оподаткування, щодо якого відбулися зміни.

Перевірити подані відомості про об’єкти оподаткування можна самостійно в особистому кабінеті платника податків. 

 

Кременчуцька ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області