Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як отримати довідку про доходи дізнавалися підприємці Кременчука

опубліковано 26 червня 2024 о 12:35

Фахівці Кременчуцької ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області надали роз’яснення щодо отримання довідки про доходи платником єдиного податку 1-2 групи за  інший, ніж квартальний (річний) податковий (звітний) період 2024 року.

Так, відповідно до норм Податкового кодексу України платники єдиного податку мають право для отримання довідки про доходи подавати до контролюючого органу податкову декларацію за інший, ніж квартальний (річний) податковий (звітний) період, що не звільняє такого платника податку від обов’язку подання податкової декларації у строк, встановлений для квартального (річного) податкового (звітного) періоду.

Така податкова декларація складається з урахуванням загальних норм подання декларації та не є підставою для нарахування та/або сплати податкового зобов'язання.

Для отримання платником єдиного податку довідки про доходи за інший, ніж квартальний (річний) податковий (звітний) період, він подає декларацію з позначкою "Довідково" та у полі "місяць" поля 02 зазначає номер календарного місяця.

Для фізичних осіб підприємців – платників єдиного податку, які бажають отримати довідку про доходи за інший, ніж квартальний (річний) податковий (звітний) період, Податковим кодексом України не визначено терміну подання декларації з типом «Довідково». 

Таким чином, рішення щодо термінів подання декларації з типом «Довідково» приймається фізичною особою – підприємцем – платником єдиного податку самостійно. 

 

Кременчуцька ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області