Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Адміністративні послуги надані Горішньоплавнівською державною податковою інспекцією за січень - травень 2024 року

опубліковано 17 червня 2024 о 10:44

Одним з пріоритетних напрямів роботи Горішньоплавнівської ДПІ Головного управління  ДПС у Полтавській області є створення сприятливих умов для платників податків з метою надання якісних адміністративних, консультативних, інформаційних послуг.

Так за січень – травень поточного року послугами Центру обслуговування платників Горішньопланівської ДПІ скористалося 2456 громадян, яким надано 2414 адміністративних послуг.

Найбільшим попитом користується послуга з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків. З початку року видано 793 картки. Видано 631 відомость з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків.

Станом на 1 червня 2024 року на обліку у Горішньопланівській ДПІ перебуває 3586 платників податків, із них 1012 юридичних осіб та 2574 фізичних осіб-підприємців. Протягом 2024 року кількість новостворених суб’єктів становить 135 платників.

Фахівцями Горішньопланівської ДПІ з початку поточного року опрацьовано 402 заяви про застосування спрощеної системи оподаткування фізичних осіб-підприємців. Також сформовано 423  витяги з реєстру платників єдиного податку-фізичних осіб-підприємців.

Опрацьовано 14 звернень від фізичних осіб щодо підтвердження статусу податкового резидента України.

Крім того, зареєстровано 49 книг обліку розрахункових операцій та 60  розрахункових книжок та 13 реєстраторів розрахункових операцій.

У Центрі обслуговування на постійній основі триває роз’яснювальна робота щодо переваг електронного звітування. Так,  з початку року до Горішньопланівської ДПІ подано платниками 9813 податкових звітів, в тому числі в електронному вигляді 9790 що складає 99,77 відсотки.

Для зручності та комфортності платників податків в умовах дії правового режиму воєнного стану, сервісне обслуговування платників податків, зокрема, надання адміністративних послуг, виконання інших функцій сервісного обслуговування здійснюється податковими органами незалежно від місця обліку платників податків, відповідно зросла кількість відвідувачів до Центру обслуговування платників Горішньоплавнівської ДПІ для отримання адміністративних та інших сервісних послуг.

Для отримання послуг у Центрі обслуговування платників запроваджено дистанційний запис – електронну чергу. Відтепер платники податків можуть спланувати та організувати свій візит до податкової, зателефонувавши до Контакт – центру ДПС за номером  телефону 0 800 501 007, обрати необхідну адміністративну послугу та визначити зручні дату і час візиту.

      Окрім адміністративних послуг в ДПІ надаються консультативні та інформаційні послуги щодо діючої системи оподаткування, нарахування та сплати податків, порядку заповнення податкових декларацій та розрахунків, користування електронними сервісами ДПС. Платникам на практиці демонструють, як саме проходить процес подання декларації, за допомогою яких програм формується, підписуються та відправляється податкова звітність. Триває інформаційно-роз’яснювальна робота щодо переваг користування електронними сервісами від ДПС, у тому числі ІКС «Електронний кабінет», мобільний застосунок «Моя податкова», програмне забезпечення ПРРО від ДПС. Особливу увагу звернуто на обов’язковість застосування РРО/ПРРО суб’єктами господарювання.

Також в Центрі обслуговування платники мають доступ до мережі Інтернет, що дає їм змогу формувати та передавати звітність в електронному вигляді.  Крім цього, є можливість отримувати адміністративні послуги в режимі онлайн за допомогою Електронного кабінету платника: http://cabinet.tax.gov.ua.  Кваліфікований електронний підпис можна отримати у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів, у тому числі самостійно за допомогою Інтернет-банкінгу.

 

 

Горішньоплавнівська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області