Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Подання звітності за допомогою сервісу «Електронний кабінет платника»

опубліковано 13 червня 2024 о 14:16

Фахівці Гадяцької ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області на щоденних тренінгах розповідають платникам податків про сервіс податкової служби «Електронний кабінет платника» та подання звітності он-лайн.  

Податківці звертають увагу платників податків, що за допомогою цього сервісу авторизовані платники мають можливість дистанційно перевірити стан розрахунків з бюджетом, зареєструвати програмний РРО, подати та переглянути подану звітність.  

Також в податковій інспекції надають практичні рекомендації щодо подання платниками податків звітності в електронній формі, заповнення декларації про майновий стан та доходи, повідомлення про об’єкти оподаткування за допомогою Електронного кабінету. Посадовці наголошують присутнім, що суб’єкти господарювання зобов’язані повідомляти податкову службу за основним місцем обліку про всі об’єкти оподаткування чи об’єкти, пов’язані з оподаткуванням за формою 20-ОПП протягом 10 робочих днів після їх реєстрації чи відкриття. 

Крім того, працівники Гадяцької ДПІ інформують присутніх про застосування РРО чи ПРРО у 2023 році фізичними особами – підприємцями та звертають увагу, що суб’єкти господарювання мають можливість використовувати аналог традиційного  касового апарата - програмний РРО, програмне забезпечення якого надається податковою службою суб’єктам господарювання безкоштовно.

Гадяцька ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області, тел.2-28-77