Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Надання послуг платникам податків у Кобеляцькій ДПІ

опубліковано 13 червня 2024 о 14:10

Фахівці Центру обслуговування платників податків Кобеляцької ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області завжди готові надати допомогу в отриманні адміністративних та інших сервісних послуг, які надаються органами Державної податкової служби не лише громадянам Кобеляцької територіальної громади, але й мешканцям із інших регіонів України.

Так, за травень 2024 року до Кобеляцької державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Полтавській області для отримання адміністративних послуг, консультацій із питань податкового законодавства (зокрема, з інших питань, які відносяться до компетенції податкових органів) звернулося 2300 платників податків – фізичних осіб-підприємців, юридичних осіб, а також мешканців Кобеляцької та Білицької територіальних громад та мешканців із інших територій України.

Найбільш запитуваними залишаються послуги з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки, їх отримали 245 фізичних осіб, із них 15 громадян з інших регіонів України. Видано 89 довідок/відомостей про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків, із них 10 громадянам з інших регіонів України.

Також протягом поточного року фахівці Центру обслуговування платників Кобеляцької ДПІ зареєстрували 26 платників єдиного податку, 6 реєстраторів розрахункових операцій, КОРО – 6, РК – 12. Опрацьовано 9 заяв платників  єдиного податку на перереєстрацію та внесення змін, видано 54 витяги  із реєстру платників єдиного податку, в тому числі 2 витяги платникам Новотроїцького району Херсонської області.

Щоденно опрацьовуються відомості з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань щодо реєстрації та обліку платників. Зокрема, у травні 2024 року було опрацьовано 72 відомості, взято на облік 192 об’єкта оподаткування.

Окрім надання адміністративних послуг у Центрі обслуговування платників Кобеляцької ДПІ відвідувачам надавалися консультації щодо правильного обчислення податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, земельного податку, а також інформаційні послуги щодо порядку заповнення податкових декларацій та розрахунків, користування електронними сервісами ДПС, використання програмного забезпечення для подання звітності в електронному вигляді та на магнітних носіях, застосування реєстраторів розрахункових операцій або програмних реєстраторів розрахункових операцій. Так, станом на 01.06.2024 року платниками податків, які перебувають на обліку в Кобеляцькій ДПІ подано 7116 звітів, з них за допомогою електронних сервісів – 7110 (99,92%).

У приміщенні Центру обслуговування платників Кобеляцької ДПІ облаштоване робоче місце для відвідувачів, які використовуючи електронний цифровий підпис мають можливість сформувати та передати звітність, надіслати заяву та за необхідності скористатися допомогою фахівців щодо користування «Електронним кабінетом платника податку» (http://cabinet.tax.gov.ua) та мобільним застосунком «Моя податкова». Для відвідувачів розміщена тематична друкована продукція, оформлені інформаційні стенди, що містять зразки заповнення декларацій, звітів та заяв.

 

Кобеляцька ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області