Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підсумки роботи Глобинської ДПІ за січень-травень 2024 року

опубліковано 10 червня 2024 о 14:28

Однією із основних функцій податкової служби є сервісне обслуговування платників податків та надання адміністративних послуг.

Для зручності та комфортності  платників податків в умовах дії правового режиму воєнного стану, сервісне обслуговування платників податків, зокрема, надання адміністративних і сервісних послуг здійснюється податковими органами незалежно від місця обліку платників податків, відповідно зросла кількість відвідувачів Центру обслуговування пладтників Глобинської ДПІ. Також відтепер платники податків можуть спланувати та організувати свій візит  до податкової, зателефонувавши до Контакт-центру ДПС за номером телефону 0 800 501 007, обравши необхідну адміністративну послугу та визначити зручні дату і час візиту.

Станом на 01.06.2024 в Глобинській ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області обліковується 2307 основних платників податків, із них 800 юридичних осіб та 1507 фізичних осіб-підприємців. 

За звітний період Центром обслуговування платників Глобинської ДПІ   надано 1726 адміністративних послуг.

Найбільш запитуваними традиційно залишаються послуги з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки, їх отримали 849 фізичних осіб, у тому числі 62 громадянина з інших регіонів України. Надано 200 послуг з видачі відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків.

За 5 місяців 2024 року працівники Центру обслуговування платників Глобинської ДПІ  надали 263 витяги з реєстру платників  єдиного податку, з них 28 витягів платникам іншого регіону, опрацювали 203 заяви платників  єдиного податку на реєстрацію, перереєстрацію та внесення змін, зареєстрували 35 реєстраторів розрахункових операцій, 83 книг обліку розрахункових операцій та 61 розрахункову книжку.  Скасовано 20 реєстраторів розрахункових операцій.

За звітний період сформовано  та видано 28 витягів з реєстру платників податку на додану вартість.

Щоденно опрацьовувалися відомості з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань щодо реєстрації та обліку платників. Було опрацьовано 394 відомості. На постійній основі питання забезпечення повноти обліку об’єктів оподаткування та об’єктів, які пов’язані з оподаткуванням. За травень 2024 року зареєстровано 1243 об’єкти оподаткування.

Окрім надання адміністративних послуг в Центрі обслуговування платників Глобинської ДПІ платникам та громадянам надавалися консультаційні та інформаційні послуги щодо порядку заповнення податкових декларацій та розрахунків, користування електронними сервісами ДПС, щодо використання програмного забезпечення для подання звітності в електронному вигляді та на магнітних носіях, застосування реєстраторів розрахункових операцій або програмних реєстраторів розрахункових операцій. Так, станом на 01.06.2024 року платниками податків, які перебувають на обліку в Глобинській ДПІ подано 9031 звіт за допомогою електронних сервісів 8994 (99,59%).

У приміщенні Центру обслуговування платників Глобинської ДПІ створено робоче місце для відвідувачів, які використовуючи електронний цифровий підпис, мають можливість сформувати та передати звітність, надіслати заяву та, за необхідності, скористатися допомогою фахівців щодо користування «Електронним кабінетом платника податку» та мобільним застосунком «Моя податкова». Також розміщена тематична друкована продукція, оформлені інформаційні стенди, що містять зразки заповнення декларацій, звітів та заяв.

 

 

Глобинська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області