Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проведено черговий сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: "Зручний мобільний застосунок «Моя податкова»"

опубліковано 31 травня 2024 о 13:47

У Кобеляцькій ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з питань використання електронних  сервісів податкової служби та встановлення безкоштовного програмного рішення ПРРО від ДПС. На питання додзвонювачів відповідала начальниця Кобеляцької ДПІ  Людмила Гусакова.

У ході спілкування платники запитували  про новий сервіс від ДПС України «Моя податкова», зокрема, про можливість отримання інформації з реєстрів. Людмила Гусакова зазначила, що користувачі мобільного застосунку «Моя податкова» мають можливість просто та швидко отримати інформацію з реєстрів ДПС: платників ПДВ; страхувальників; платників єдиного податку; неприбуткових установ та організацій; пошук фіскального чеку; пошук марки акцизного податку.

Як це працює? Необхідно завантажити застосунок «Моя податкова» в AppStore або GooglePlay; ідентифікуватись онлайн за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача; обрати реєстр у розділі «Реєстр»; ввести  код ЄДРПОУ/РНОКПП; отримати результат.

Спілкуючись з платниками, податківець також пояснила, що програмний РРО від ДПС – це програмне рішення, застосовне для операційних систем Windows, Android, iOS, та Web-версія, яке інтегрується з фіскальним сервером ДПС. Серед функціональних можливостей ПРРО від ДПС: відкриття/закриття/автозакриття зміни; формування, реєстрація, видача чеків; додавання товарів/послуг у чек з номенклатури або вручну; друк та відправка фіскальних чеків покупцям на електронну пошту/месенджери; ведення довідників номенклатури (експорт/імпорт даних); ведення довідника ставок податків; використання сканера штрихкодів; додавання штрихкоду марки акцизного податку; різні форми розрахунку (готівкова/безготівкова/комбінована); оформлення знижки/повернення товару на окремий товар/чек; формування та перегляд X-звіту, Z-звіту; відправка Z-звіту до фіскального сервера; перехід/вихід у/з режиму офлайн із можливістю збереження/передачі даних до фіскального сервера.

При цьому завантажити ПРРО від ДПС досить просто – на вебпорталі ДПС функціонує банер «Програмні РРО», де розміщені інструкції користувача безкоштовного ПРРО, а також нормативно-правові акти, тематичні роз’яснення та презентаційні матеріали.

Також Людмила Гусакова запропонувала додзвонювача  «гарячої лінії» відвідати тренінги з питань встановлення безкоштовного ПРРО від ДПС, які проходять в Центрі обслуговування платників за адресою: м. Кобеляки, вул. Касьяна, 2, та зауважила, що суб’єкт господарювання для проведення розрахункових операцій обирає за власним бажанням ПРРО від ДПС чи будь-яке інше (комерційне) рішення.

Платники, які зателефонували на «гарячу лінію», отримали фахові відповіді на свої питання щодо заявленої тематики.

Кобеляцька ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області