Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про мінімальне податкове зобов’язання

опубліковано 29 травня 2024 о 15:01

Днями в Лохвицькій ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області старшим державним інспектором Валентиною Глушко було проведено чергову робочу консультаційну зустріч із громадянами з питань визначення та сплати  мінімального податкового зобов’язання (далі – МПЗ).

Насамперед, податківець зазначила, що відповідно податкового законодавства визначення загального МПЗ фізичним особам, які не зареєстровані як фізичні особи – підприємці, здійснюється контролюючими органами за податковою адресою таких осіб до 1 липня року, наступного за звітним. Громадяни дізналися, що до бюджету сплачується лише позитивне значення різниці між сумою загального МПЗ та сумою сплачених протягом податкового (звітного) року податків, зборів, платежів, пов’язаних з виробництвом та реалізацією власної сільськогосподарської продукції та/або з власністю та/або користуванням (орендою, суборендою, емфітевзисом, постійним користуванням) земельними ділянками, віднесеними до сільськогосподарських угідь.

Наприкінці заходу Валентина Глушко порекомендувала платникам провести звірку даних. Також ознайомила з можливостями безкоштовного мобільного застосунку «Моя податкова» від ДПС.

Лохвицька  ДПІ  ГУ ДПС у Полтавській області