Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Адміністративні послуги для відвідувачів Центру обслуговування платників Козельщинської ДПІ

опубліковано 30 квітня 2024 о 14:16

Фахівцями Центру обслуговування платників Козельщинської ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області громадянам та представникам бізнесу оперативно надаються адміністративні, консультаційні, інформаційні, довідкові та електронні  послуги.

Зокрема, серед адмінпослуг користується попитом послуга з отримання Довідки - підтвердження статусу податкового резидента України. Нещодавно головний державний інспектор Марина Біляєва провела тренінг, під час якого ознайомила громадян з Порядком видачі довідки-підтвердження статусу податкового резидента України, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 19.08.2022 № 248 зі змінами та доповненнями.

Зокрема, податківець зазначила, що надання довідки - підтвердження статусу податкового резидента України здійснюється безоплатно на підставі заяви платника податків. Заява подається платником (уповноваженим представником) до контролюючого органу за основним місцем обліку, а у разі подання Заяви на отримання Довідки платниками податків – фізичними особами, які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання або не мають   постійного місця проживання, - до будь-якого контролюючого органу. Заяву за вибором платника податку може бути подано засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог, встановлених  розділом II Податкового кодексу України.   

Довідка надається протягом десяти календарних днів з дати отримання заяви за вибором платника у паперовій або електронній формі, про що він зазначає у заяві.   

Крім того, Марина Біляєва акцентувала увагу присутніх на факторах, які можуть бути підставою для відмови у видачі довідки.

Під час навчання податківець надала практичну допомогу по заповненню заяви на отримання довідки-підтвердження статусу податкового резидента України.

За консультаціями з питань отримання адміністративних послуг можна звернутись за телефонами (05342) 3-15-61 або безпосередньо до Центру обслуговування платників: смт. Козельщина, вул. Монастирська,11А, понеділок - четвер з 08 год. 00 хв. до 17 год. 00 хв.; п'ятниця з 08 год. 00 хв. до 15 год. 45 хв.; обідня перерва з 12.00 до 12.45, вихідні дні - субота та неділя.

Козельщинська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області