Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Адімістративні послуги, надані Горішньоплавнівською ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області протягом першого кварталу 2024 року

опубліковано 23 квітня 2024 о 14:04

За січень - березень поточного року послугами Центру обслуговування платників Горішньопланівської ДПІ скористалося 1682 громадян, яким надано 1444 адміністративні послуги.

Серед них найбільшим попитом користується послуга з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків. З початку року видано 451 картки. Видано 410 відомості з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків.

Станом на 1 квітня 2024 року на обліку у Горішньопланівській ДПІ перебуває 3578 платників податків, з них 1010 юридичних осіб та 2568 фізичних осіб. Протягом січня 2024 року кількість новостворених суб’єктів становить 100 платників.

Фахівцями Горішньопланівської ДПІ з початку поточного року опрацьовано 252 заяви про застосування спрощеної системи оподаткування фізичних осіб-підприємців. Також сформовано 235  витяги з реєстру платників єдиного податку-фізичних осіб-підприємців.

Крім того, зареєстровано 31 книгу обліку розрахункових операцій та 33  розрахункові книжки та 7 реєстраторів розрахункових операцій.

З початку року до Горішньопланівської ДПІ подано платниками 6695  податкових звіти, в тому числі в електронному вигляді 6681, що складає 99,79 відсотки.

          Окрім, адміністративних послуг в ДПІ надаються консультативні та інформаційні послуги щодо діючої системи оподаткування, нарахування та сплати податків, порядку заповнення податкових декларацій та розрахунків, користування електронними сервісами ДПС. Платникам на практиці демонструють, як саме проходить процес подання декларації, за допомогою яких програм формується, підписуються та відправляється податкова звітність. Триває інформаційно-роз’яснювальна робота щодо переваг користування електронними сервісами від ДПС, у тому числі ІКС «Електронний кабінет», мобільний застосунок «Моя податкова», програмне забезпечення ПРРО від ДПС.

Щоденно проводилась робота щодо роз’яснення вимог Закону України  від 30 червня 2023 року №3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».  Особливу увагу звернуто на обов’язковість застосування РРО/ПРРО суб’єктами господарювання.

Також в Центрі обслуговування платники мають доступ до мережі Інтернет, що дає їм змогу формувати та передавати звітність в електронному вигляді.  Крім цього, є можливість отримувати адміністративні послуги в режимі онлайн за допомогою Електронного кабінету платника: http://cabinet.tax.gov.ua.

Горішньоплавнівська ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області