Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Практикуми в Семенівській ДПІ щодо подання декларації про отримані минулорічні доходи

опубліковано 17 квітня 2024 о 14:28

Фахівцями  Семенівської ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області  в Центрі обслуговування платників на постійній основі проводяться практикуми щодо заповнення та подання декларації про майновий стан і доходи за 2023 рік .

Громадяни, які впродовж минулого року отримували доходи, з яких при їх нарахуванні чи виплаті податок не утримувався, зобов’язані подати до податкових органів декларацію про майновий стан і доходи. Також до 01 серпня поточного року необхідно сплатити визначені в декларації суми податку на доходи фізичних осіб та військового збору. 

У податковій інспекції пояснюють, що подати податкову декларацію платник може особисто або уповноваженою на це особою, надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення, або подати в електронній формі, скориставшись електронним сервісом ДПС Електронний кабінет платника податків, а для отримання податкової знижки – ще й через мобільний застосунок «Моя податкова».   

Податківці на практиці демонструють платникам, як діє функціонал «Електронного кабінету платника податків», у якому створено сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи», та який надає можливість часткового автоматичного предзаповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей про отримані доходи, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податку та відомостей про об’єкти нерухомого чи рухомого майна.    

Семенівська ДПІ  ГУ ДПС у Полтавській області