Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У фокусі уваги податківців Полтавщини підвищення рівня податкової культури майбутніх платників

опубліковано 10 квітня 2024 о 14:55

У рамках плідної взаємодії Головного управління ДПС у Полтавській області  та Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського відбувся просвітницький івент, під час якого начальник Кременчуцького відділу податків і зборів з юридичних осіб Алла Шуба розповіла здобувачам вищої освіти про діючі норми податкового законодавства.

Під час семінару  студенти ознайомилися з особливостями діяльності податкової служби, яким чином здійснюється реєстрація платників податків та як присвоюється реєстраційний номер облікової картки платника податків, особливостями спрощеної та загальної систем оподаткування, з використанням цікавих презентаційних матеріалів.

Особливу увагу посадовець звернула на функціонування безкоштовного зручного сервісу ДПС – Електронного кабінету платника (https://cabinet.tax.gov.ua/). Акцентували увагу, що маючи кваліфікований електронний підпис можна віддалено працювати в приватній частині Електронного кабінету. Цей сервіс дозволяє звітуватися з будь-якої країни світу через Інтернет, бути сучасним, економити свій час та скорочувати витрати. По завершенні заходу присутні отримали тематичні буклети з актуальною інформацією, в тому числі і щодо кампанії декларування доходів громадян, отриманих у 2023 році. Також Алла Шуба рекомендувала студентам слідкувати за новинами та новаціями податкового  законодавства, підписавшись на офіційні канали ДПС України, ГУ ДПС у Полтавській області та Кременчуцької ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області.

Кременчуцька ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області