Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Козельщинській ДПІ тривають зустрічі з питань декларування доходів громадян

опубліковано 09 квітня 2024 о 13:38

У Центрі обслуговування платників Козельщинської ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області податківці на постійній основі проводять робочі зустрічі з питань проведення кампанії декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2023 року.

Фахівці роз’яснюють відвідувачам, що декларування доходів - це особистий внесок кожного українця у фінансову підтримку держави та забезпечення її обороноздатності.

У ході зустрічей акцентовано увагу платників податків - фізичних осіб, що з 01.01.2024 введена в дію нова форма податкової декларації про майновий стан і доходи. Нова форма декларації передбачає виокремлення податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб при визначенні мінімального податкового зобов’язання фізичними особами - підприємцями (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) - власниками, орендарями, користувачами на інших умовах земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь.

Податківці розповідають про випадки, за яких платники податку - фізичні особи зобов’язані самостійно обчислити суми податку на доходи фізичних осіб та військового збору, що підлягають сплаті до бюджету за результатами звітного податкового року шляхом подання до податкового органу податкової декларації. Також повідомляється про строки і способи подання декларації та звертають увагу платників податків, що за несвоєчасне подання податкової декларації передбачено відповідальність відповідно до чинного законодавства.

Під час зустрічей з платниками фахівці наголошують, що електронне звітування - зручний та сучасний формат спілкування з податковою службою.

Для зручності платників та спрощення процедури декларування доходів громадянами, на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті платника податків у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді.

За консультаціями з питань подання податкової декларації про майновий стан та доходи можна звернутись за телефоном (05342) 3-15-61 або безпосередньо до Центру обслуговування платників за адресою: смт. Козельщина, вул. Монастирська,11а, графік роботи: понеділок - четвер з 08 год. 00 хв. до 17 год. 00 хв.; п'ятниця з 08 год. 00 хв. до 15 год. 45 хв.; обідня перерва з 12.00 до 12.45, вихідні дні - субота та неділя.

Козельщинська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області