Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Електронні сервіси ДПС – на допомогу платникам податків

опубліковано 03 квітня 2024 о 14:52

У Лохвицькій ДПІ  Головного управління ДПС у Полтаській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: «Електронні сервіси ДПС – на допомогу платникам податків». На запитання платників відповідала головний державний інспектор Лохвицької ДПІ Світлана Смаглюкова.

Під час сеансу телефонного зв’язку «гаряча лінія » посадовець поінформувала, що сьогодні, як у суб’єктів господарювання, так і громадян, є можливість отримати всю необхідну інформацію, довідки, консультації, подати звітність до податкових органів без особистих візитів до служби. Для цього на вебпорталі ДПС України забезпечено доступ до низки безкоштовних електронних сервісів, використання яких дає змогу зберегти дорогоцінний час та здійснити спілкування з податковою службою комфортно.

Спілкуючись з платниками, посадовець докладно поінформувала про переваги подання звітності через Електронний кабінет – найбільш популярний сервіс ДПС, який є захищеним, персоналізованим та безпечним електронним сервісом. При цьому зазначила, що призначення Електронного кабінету – надати платнику податків можливість реалізувати свої обов’язки та права у сфері оподаткування у режимі онлайн, суттєво зменшити витрати платників на адміністрування податків і зробити інформацію щодо кожного платника податків доступною та прозорою.

Разом з тим додзвонювачі цікавилися: як громадяни, використовуючи мережу Інтернет, можуть дізнатися про наявність податкового боргу; як перевірити фіскальний касовий чек в Електронному кабінеті; чи мають змогу неприбуткові організації подати Заяву № 1-РН через Електронний кабінет; який порядок використання електронного застосунку «Моя податкова».

Кожному платнику податків, який зателефонував на «гарячу лінію», було надано повну та вичерпну відповідь

 

Лохвицька  ДПІ  ГУ ДПС у Полтавській області