Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про надання адміністративних послуг через електронні сервіси ДПС

опубліковано 02 квітня 2024 о 13:50

Днями у Козельщинській ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія», щодо надання адміністративних послуг через електронні сервіси ДПС. На запитання платників податків відповідала начальник ДПІ Тетяна Вітер.

В ході «гарячої лінії» додзвонювачі цікавилися як отримати в електронному вигляді адміністративні послуги, зокрема подати заявку та отримати відомості з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків через Електронний кабінет платника. Посадовець поінформувала, що фізична особа – платник податків може отримати Відомості з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків в електронному вигляді, скориставшись Електронним кабінетом. Вкладка «Запит про суми виплачених доходів» режиму «ЕК для громадян» приватної частини Електронного кабінету надає можливість користувачу після проходження електронної ідентифікації сформувати, підписати та надіслати Запит щодо отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків в електронному вигляді.

Також платники податків запитували про переваги Електронного кабінету для платника податків. Податківець зазначила, що  Електронний кабінет - інформаційно-телекомунікаційна система, яка створена для забезпечення реалізації платниками податків та державними органами своїх прав та обов’язків, визначених Податковим кодексом України, в електронному вигляді. Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua/,  а також через вебпортал ДПС (http://tax.gov.ua/). Він працює цілодобово в реальному часі і не вимагає використання жодного додаткового програмного забезпечення. Цей сервіс надає змогу створити та надіслати до ДПС електронні документи: податкову звітність, запити на отримання інформації, заяви для реєстрації платниками окремих податків тощо.

Тетяна Вітер також акцентувала увагу платників податків на можливості отримання адміністративних послуг через безкоштовний мобільний застосунок «Моя податкова» від Державної податкової служби України, який можна завантажити на телефони як  на платформі Android, так і iOS.

На всі поставлені питання в ході «гарячої лінії» були надані роз’яснення в межах чинного законодавства.

 

Козельщинська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області