Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Адміністративні послуги від ДПС можна отримати оперативно та якісно в Кременчуцькій ДПІ!

опубліковано 21 березня 2024 о 14:28

У Центрі обслуговування платників Кременчуцької ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області надається широкий спектр адміністративних, консультаційних та інформаційних послуг платникам податків, які у зручний для них час мають змогу подати податкову звітність, отримати кваліфіковану консультацію та якісні адміністративні послуги.

Найбільшим попитом у платників користується послуга з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України (у вигляді книжечки) даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків. З початку року нею скористалися 1422 громадянина. Не менш запитуваною залишається послуга з видачі відомостей з Державного реєстру фізичних осіб про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків. Упродовж 2 місяців поточного року за отриманням зазначеної послуги звернулося 330 громадян.

За 2 місяці фахівцями ДПІ зареєстровано 456 платників єдиного податку та внесено зміни до відомостей, що містяться у реєстрі платників єдиного податку 359 ФОП. Надано 844 витягів з реєстру платників єдиного податку та 39 витягів з реєстру платників податку на додану вартість, видано 30 довідок про доходи фізичних осіб – підприємців, зареєстровано 302 книги обліку розрахункових операцій, 16 розрахункових книг та 79 реєстраторів розрахункових операцій. Опрацьовано 42 звернення від фізичних осіб щодо підтвердження статусу податкового резидента України.

Крім того, в Центрі обслуговування платників (далі – ЦОП) Кременчуцької ДПІ приймаються звернення щодо надання адміністративних послуг з питань ліцензування.

Всього ж, станом на 01.03.2024 року фахівцями Кременчуцької ДПІ надано 3930 тисяч адміністративних послуг.

Окрім надання адміністративних послуг в ЦОП платникам та громадянам надавалися консультативні та інформаційні послуги щодо використання програмного забезпечення для подання звітності в електронному вигляді, порядку заповнення податкових декларацій та розрахунків, користування електронними сервісами ДПС.

У ЦОП до послуг платників працюють 5 комп’ютерів з доступом до мережі Інтернет. Платники, які отримали електронний цифровий підпис, мають змогу формувати та передавати звітність в електронному вигляді.

Щоденно фахівці Кременчуцької ДПІ надають практичну допомогу та проводять тренінги з питань формування звітності та роботи сервісу «Електронний кабінет платника» https://cabinet.tax.gov.ua та інших сервісів від ДПС.

Кременчуцька ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області