Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про особливості отримання довідки-підтвердження статусу податкового резидента України

опубліковано 19 березня 2024 о 14:37

Нещодавно начальниця Диканської ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області Ольга Селецька провела зустріч із платниками з метою роз’яснення порядку отримання довідки-підтвердження статусу податкового резидента України для уникнення подвійного оподаткування.

Для отримання довідки платник податків (юридична особа, фізична особа – підприємець, фізична особа) може подати заяву відповідної форми на отримання довідки-підтвердження статусу податкового резидента України до контролюючого органу за основним місцем обліку, а у разі подання заяви на отримання довідки платниками податків – фізичними особами, які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання – до будь-якого контролюючого органу. Заяву за вибором платника податку може бути подано в електронній формі через меню ,,Листування з ДПС” приватної частини Електронного кабінету.

Довідка, або обґрунтована відмова у її видачі, видається за підписом керівника контролюючого органу протягом десяти календарних днів з дати отримання заяви. Довідка надається за вибором платника у паперовій, або електронній формі, про що він зазначає у заяві. Довідку в електронній формі платник отримує у приватній частині Електронного кабінету.
Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua , а також через вебпортал ДПС.  

Довідка видається за звітний (податковий) період – рік, який зазначається у заяві та підтверджує, що платник податків є резидентом України протягом року, зазначеного у довідці. 

Диканська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області