Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Диканської ДПІ роз’яснюють громадянам порядок декларування доходів

опубліковано 13 березня 2024 о 14:27

Фахівці Диканської ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області регулярно проводять тренінги, практикуми та зустрічі з платниками податків щодо подання звітності суб’єктами господарювання та декларації про майновий стан та доходи громадянами за допомогою електронних сервісів.

На черговому тренінгу начальник Диканської ДПІ Ольга Селецька розповіла громадянам про декларування доходів, отриманих у 2023 році. Зокрема, які доходи підлягають обов’язковому декларуванню, хто з громадян зобов’язаний до 1 травня подати декларацію про майновий стан і доходи, та звернула увагу на переваги подання декларації про майновий стан і доходи в електронній формі.

Під час заходу податківець розповіла присутнім про функціональні можливості «Електронного кабінету» https://cabinet.tax.gov.ua та мобільного застосунку «Моя податкова». За допомогою зазначених сервісів платники податків можуть переглядати свої персональні дані: адресу, об’єкти оподаткування, податковий борг, податкові повідомлення-рішення, стан розрахунків з бюджетом, отримати довідку про доходи, подати повідомлення рішення про прийняття працівника на роботу.

Присутнім наголосили, що для зручності подання декларації в Електронному кабінеті платника створено електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи», який дозволяє сформувати декларацію та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів. Часткове автоматичне заповнення декларації здійснюється на підставі облікових даних платника, відомостей про отримані доходи, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податку, та відомостей про об’єкти нерухомого чи рухомого майна. Також було акцентовано особливу увагу на функціонуванні Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу (ЗІР), доступ до якого здійснюється через вебпортал ДПС або безпосередньо через будь-яку пошукову систему в мережі Інтернет. Робота ЗІР направлена на забезпечення суспільства своєчасною, достовірною і повною довідковою інформацією у вигляді, зокрема, відповідей на запитання із 37 напрямів; нормативними та інформаційними документами; актуальними ставками податків; інформацією щодо останніх змін в податковому законодавстві, щоденною підбіркою відповідей на двадцять актуальних запитань; податковим календарем, який містить систематизовану інформацію про терміни сплати податків і зборів, платежів, подання звітності до органів ДПС.

Диканська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області