Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Аналіз надання адміністративних послуг Оржицькою ДПІ за лютий 2024 року

опубліковано 12 березня 2024 о 14:28

За лютий 2024 року Центр обслуговування платників Оржицької державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Полтавській області (далі ЦОП) відвідали 1498 платників податків.
Фахівцями ЦОП Оржицької ДПІ у звітному періоді надано 197 адміністративних  послуг.
Найбільш запитуваними були послуги з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки, їх отримали 68 фізичних осіб, в тому числі 4 громадяни з інших регіонів.   Надано 34 послуги з видачі відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків, в тому числі 2 громадянам з інших регіонів.
Також, за вказаний період фахівці Центру обслуговування платників Оржицької ДПІ  зареєстрували 11  платників єдиного податку, надали 35 витягів з реєстру платників  єдиного податку, в т.ч. 8 платникам інших регіонів.  Зареєстровано 1 РРО, 9 ПРРО, 1  книгу обліку розрахункових операцій та 20  розрахункових  книжок.   Надали 3  витяги з реєстру платників податку на додану вартість.
 Щоденно опрацьовувалися відомості з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань щодо реєстрації та обліку платників. Зокрема, за місяць було опрацьовано 31  відомість.
 Окрім надання адміністративних послуг, в ЦОП Оржицької  ДПІ фахівцями щоденно надаються усні та в телефонному режимі консультативно-інформаційні послуги щодо порядку заповнення податкових декларацій та розрахунків, користування електронними сервісами ДПС, подання звітності в електронному вигляді, застосування реєстраторів розрахункових операцій або програмних реєстраторів розрахункових операцій.
До послуг платників - комп’ютер, який підключений до мережі Інтернет і надає можливість платникам, які отримали електронний цифровий підпис, формувати та передавати звітність в електронному вигляді. Податкова звітність може бути подана засобами електронного зв’язку через Електронний кабінет платника за адресою https://cabinet.tax.gov.ua, а також через вебпортал ДПС.
Робота у приватній частині Електронного кабінету здійснюється після проходження користувачем електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису.
В режимі «Введення звітності» приватної частини Електронного кабінету користувач має можливість створювати, редагувати, підписувати та надсилати податкову звітність.
Щотижня проводяться сеанси телефонного зв’язку «Гаряча лінія» з роз’яснення новацій податкового законодавства, передбачених Законом України від 30.06.2023 № 3219–IX  «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування в період дії воєнного стану». 

Оржицька державна податкова інспекція Головного управління ДПС у Полтавській області