Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Надання якісних та своєчасних адміністративних послуг платникам податків – основний напрям діяльності Глобинської ДПІ

опубліковано 11 березня 2024 о 13:49

Однією із основних функцій податкової служби є сервісне обслуговування платників податків та надання адміністративних послуг.
За лютий 2024 року Центром обслуговування платників Глобинської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Полтавській області  надано 380 адміністративних послуг.

Найбільш запитуваними були послуги з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки, їх отримали 199 фізичних осіб, в тому числі 23 громадяни з інших регіонів. Надано 56 послуг з видачі відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків, з них 1  відомість громадянам іншого регіону.

За лютий 2024 року працівники Центру обслуговування платників Глобинської ДПІ   надали 48 витягів з реєстру платників єдиного податку, з них 3 витяги платникам іншого регіону, опрацювали 44 заяви платників  єдиного податку на реєстрацію, перереєстрацію та внесення змін, зареєстрували 10 реєстраторів розрахункових операцій, 10 книг обліку розрахункових операцій та 11 розрахункових книжок.  Скасовано 7 реєстраторів розрахункових операцій.

 За звітний період сформовано  та видано 1 витяг з реєстру платників податку на додану вартість.

Видано  1 довідку про подану декларацію про майновий стан і доходи.

Щоденно опрацьовувалися відомості з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань щодо реєстрації та обліку платників. Зокрема, з початку року було опрацьовано 83 відомості. 

Окрім надання адміністративних послуг, в ЦОП Глобинської ДПІ платникам та громадянам надавалися консультативні та інформаційні послуги щодо порядку заповнення податкових декларацій та розрахунків, користування електронними сервісами ДПС, щодо використання програмного забезпечення для подання звітності в електронному вигляді та на магнітних носіях, застосування реєстраторів розрахункових операцій або програмних реєстраторів розрахункових операцій. Так, станом на 01.02.2024 року платниками податків, які перебувають на обліку в Глобинській ДПІ подано 5457 звітів, з них за допомогою електронних сервісів 5444 (99,76%).
У приміщенні ЦОП Глобинської ДПІ створено робоче місце для платників податків, які використовуючи електронний цифровий підпис мають можливість сформувати та передати звітність, надіслати заяву та за необхідності скористатися допомогою фахівців щодо користування «Електронним кабінетом платника податку». 

Для зручності відвідувачів розміщена тематична друкована продукція, оформлені інформаційні стенди, що містять зразки заповнення декларацій, звітів та заяв.

Глобинська ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області