Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Інформація про проведену роботу Машівської ДПІ за січень - лютий 2024 року

опубліковано 07 березня 2024 о 14:40

Машівська ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області здійснює свої повноваження у межах функцій, визначених статтею 19³ Податкового кодексу України від 02.12.2010 року №2755-VI ( зі змінами та доповненнями) (далі-ПКУ), в основі яких визначено сервісне обслуговування платників податків. Відповідно до п.п.14.1.226¹ п.14.1 ст. 14 ПКУ сервісне обслуговування платників – надання адміністративних, консультаційних, довідкових, інформаційних, електронних та інших послуг, пов’язаних з реалізацією прав та обов’язків платника відповідно до вимог податкового та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючий орган.

Станом на 01.03.2024 року  в Машівській державній податковій інспекції Головного управління ДПС у Полтавській області обліковується 664 основних платників податків, із них 267 юридичних осіб та 397 фізичних осіб-підприємців. Крім того, обліковується 269 платників  податків за неосновним місцем обліку (176 юридичних осіб та 93 фізичних особи-підприємця).

Для зручності та комфортності платників податків в умовах дії правового режиму воєнного стану, сервісне обслуговування платників податків, зокрема, надання адміністративних послуг, виконання інших функцій сервісного обслуговування здійснюється податковими органами незалежно від місця обліку платників податків, відповідно зросла кількість відвідувачів до  Центру обслуговування Машівської ДПІ для отримання адміністративних та інших сервісних послуг. 

Для отримання послуг у Центрі обслуговування платників запроваджено дистанційний запис - електронну чергу. Відтепер платники податків можуть спланувати та організувати свій візит до податкової, зателефонувавши до Контакт – центру ДПС за номером  телефону    0 800 501 007, обрати необхідну адміністративну послугу та визначити зручні дату і час візиту.

З метою отримання адміністративних послуг в період з 01 січня по 29 лютого 2024 року до Машівської ДПІ Головного управління ДПС  у Полтавській області  звернулося 620 платників податків – підприємців та юридичних осіб, а також пересічних громадян Машівської та Михайлівської територіальних громад та з інших територій України.

 За результатами таких звернень надано 448 адміністративних послуг, у тому числі в електронному вигляді – 60, через Центр обслуговування платників податків – 388.

Найбільш запитуваними були послуги з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків , їх отримали 187 фізичних особи, з них 8 громадян з інших регіонів України. Видано 196 довідок/відомостей про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків, з них 11 – отримано громадянами інших регіонів України. 

Також протягом  січня-лютого 2024 року фахівцями Центру обслуговування платників Машівської ДПІ зареєстровано 7 платників єдиного податку,  2 реєстратори розрахункових операцій, 9 програмних реєстраторів розрахункових операцій та 15 розрахункових книжок. Опрацьовано 9 заяв платників  єдиного податку на перереєстрацію та внесення змін, надано 20 витягів з реєстру платників  єдиного податку, чотирьом громадянам  підтверджено статус податкового резидента України.

Надання адміністративних послуг є і залишається одним із пріоритетних напрямів в роботі Машівської ДПІ,  в Центрі обслуговування платників Машівської ДПІ платникам та громадянам надавалися консультаційні та інформаційні послуги щодо порядку заповнення податкових декларацій та розрахунків, окремих питань щодо кампанії  декларування та користування електронними сервісами ДПС.  Про зручність та популярність електронних сервісів серед платників податків свідчить високий показник подачі податкової звітності в електронному вигляді, протягом двох місяців 2024 року даний показник становить 100 відсотків (опрацьовано 1708 звітів платників податків).

До послуг платників - комп’ютерна техніка, яка підключена до мережі Інтернет і дає змогу платникам, які отримали електронний цифровий підпис, формувати та передавати звітність в електронному вигляді. Для зручності відвідувачів розміщена тематична друкована продукція, оформлені інформаційні стенди, що містять зразки заповнення декларацій, звітів та заяв.

Машівська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області