Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сеанс телефонного зв`язку «гаряча лінія» щодо податкової знижки

опубліковано 26 лютого 2024 о 15:10

Нещодавно начальником Лохвицької ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області Володимиром Головнею  проведено сеанс телефонного зв`язку “гаряча лінія”  щодо отримання громадянами податкової знижки. 

Під час спілкування з платниками Володимир Головня, зокрема, проінформував, що податкову знижку можуть отримати громадяни, які  протягом звітного 2023 року здійснювали витрати: на навчання; отримання доступного житла за державними програмами; оплату допоміжних репродуктивних технологій;  відсотки за іпотечним кредитом; внески на благодійність; страхування життя самих платників податків і членів їх сімей; орендну плату за договором оренди житла громадянами, які мають статус внутрішньо переміщених осіб та ряд інших.

Крім того, начальник ДПІ поінформував, що для оформлення податкової знижки необхідні наступні документи: копія паспорта; реєстраційний номер облікової картки платника податку; відомості про отримані доходи за 2023 рік; копії документів, що підтверджують сплату (квитанції, платіжні доручення тощо);  документ, що підтверджує ступінь споріднення (свідоцтво про народження, свідоцтво про шлюб), якщо витрати здійснено на користь члена сім’ї.

Посадовець також розповів, що з 01.01.2024 введено в дію нову форму податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – декларація). У декларації, зокрема, змінився порядок розрахунку суми податку на доходи фізичних осіб, що підлягає поверненню з бюджету у зв’язку із використанням права на податкову знижку за витратами, понесеними відповідно до пункту 166.3 статті 166 розділу IV Податкового кодексу України (додаток Ф3 до декларації).   

Подати декларацію можна через Електронний кабінет платника (https://cabinet.tax.gov.ua/), а також громадяни можуть скористатися мобільним застосунком «Моя податкова» з використанням електронного цифрового підпису.

В ході телефонної розмови платники податків, які зателефонували на «гарячу лінію», отримали відповіді на всі запитання, які їх цікавили.

Лохвицька  ДПІ  Головного управління ДПС у Полтавській області