Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Кременчуцькій ДПІ громадяни отримали майже 700 карток платника податків

опубліковано 22 лютого 2024 о 14:13

Кременчуцька ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області інформує, що найчастіше громадяни відвідують Центр обслуговування платників для отримання реєстраційного номеру облікової картки платника податків в Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків. За словами начальника відділу Галини Можаєвої, упродовж січня 2024 року таку послугу отримали  688 громадян, з них 585 осіб - мешканці Полтавщини, 103 особи – з інших регіонів України.

Нагадаємо, що реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП) – індивідуальний десятизначний унікальний код платника податків в Державному реєстрі фізичних осіб, тобто особистий номер для обліку в податкових органах для сплати податків та інших обов’язкових платежів.

За зверненням фізичної особи, її представника контролюючий орган видає документ, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі (картка платника податків). В документі зазначається реєстраційний номер облікової картки платника податків. У разі необхідності повторного отримання картки РНОКПП з причини її втрати або зіпсування фізична особа - платник податків подає до контролюючого органу Заяву за формою № 5ДР.

Галина Можаєва звертає увагу, що замовити картку платника податків або  проінформувати про зміни в персональних даних можна в електронній формі (з відсканованими копіями підтверджуючих документів, необхідних для внесення змін до Державного реєстру), скориставшись Електронним кабінетом, вхід до якого здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua, а також через мобільним застосунком від ДПС «Моя податкова». При цьому платник податків самостійно обирає Центр обслуговування платників, де бажає отримати документ, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків.

Вхід до електронних сервісів (Електронний кабінет або «Моя податкова») здійснюється після проходження користувачем електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису будь-якого кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг, через інтегровану систему електронної ідентифікації – id.gov.u або за допомогою мобільного застосунку «ДІЯ».

Кременчуцька ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області