Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підсумки роботи Семенівської державної податкової інспекції за січень місяць 2024 року

опубліковано 14 лютого 2024 о 08:36

У Семенівській ДПІ  Головного управління ДПС у Полтавській області підбили підсумки надання адміністративних послуг за перший місяць 2024 року.

З початку року послугами Центру обслуговування платників Семенівської ДПІ скористалося 756  платників податків – підприємців та юридичних осіб, а також громадян Семенівської селищної та Оболонської сільської громад та інших територій України, яким надано 369 адміністративних послуг, серед яких найбільшим попитом користується послуга з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків. З початку року видано 206 карток та  42 відомості з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків.

Станом на 1 лютого  поточного року на обліку у Семенівській ДПІ перебуває  950 платників податків, з них 389 юридичних осіб   та 561 фізична особа-підприємець. Протягом січня  взято на облік  10 новостворених платників.

Фахівцями Семенівської  ДПІ за минулий  місяць опрацьовано 10 заяв про застосування спрощеної системи оподаткування фізичних осіб-підприємців. Також видано 19 витягів з реєстру платників єдиного податку-фізичних осіб-підприємців та один витяг з реєстру платників ПДВ.

Крім того, зареєстровано 27 книг обліку розрахункових операцій, 14 розрахункових книжок та 3 реєстратори розрахункових операцій.

За січень 2024 року до Семенівської ДПІ подано 1023  податкових звітів, в тому числі в електронному вигляді 1022,  що становить  майже 100  відсотків.

Семенівською ДПІ    на постійній основі проводиться  інформаційно-роз’яснювальна роботи з платниками щодо користування он-лайн послугами ДПС та щодо переваг використання електронного цифрового підпису для подання звітності в електронному вигляді, в тому числі шляхом проведення гарячих ліній та занять-практикумів,  платникам надавалась  інформаційна та практична допомога щодо користування електронним сервісом «Електронний кабінет та Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс (ЗІР ДПС).

 Значна увага протягом звітного періоду булла приділена інформуванню суб’єктів господарювання про позитиви новацій та перспективи у зв’язку із застосуванням програмних реєстраторів розрахункових операцій, надавались консультативні та інформаційні послуги щодо діючої системи оподаткування,  порядку заповнення податкових декларацій та розрахунків, окремих питань щодо декларування доходів громадян отриманих за 2023 рік, застосування права на податкову знижку, роз’яснень та проведення звірки про сплату майнових податків, нарахування та сплати податків, порядку заповнення податкових декларацій та розрахунків та користування електронними сервісами ДПС, щодо використання програмного забезпечення для подання звітності в електронному вигляді.

Окрім адміністративних послуг, в Центрі обслуговування платників Семенівської ДПІ видавались  довідки про зміну реєстраційного номера облікової картки платника податків, приймалась та реєструвалась вхідна кореспонденція, проводилася робота по взяттю на облік платників податків, платників єдиного внеску, об’єктів оподаткування та об’єктів, пов’язаних з оподаткуванням, погоджувалися довідки-розрахунки про видачу коштів для виплати заробітної плати платникам податків. До послуг платників - комп’ютер, який підключений до мережі Інтернет і дозволяє платникам, які отримали електронний цифровий підпис, формувати та передавати звітність в електронному вигляді. Для зручності відвідувачів розміщена тематична друкована продукція, оформлені інформаційні стенди, що містять зразки заповнення декларацій, звітів та заяв.

Також в центрі обслуговування  платники мають доступ до мережі Інтернет, що дає їм змогу формувати та передавати звітність в електронному вигляді та  отримувати адміністративні послуги в режимі онлайн за допомогою Електронного кабінету платника. 

Семенівська ДПІ  ГУ ДПС у Полтавській області