Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підсумки діяльності за основними напрямами роботи Горішньопланівської ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області за січень 2024 року

опубліковано 12 лютого 2024 о 14:27

За січень поточного року послугами Центру обслуговування платників Горішньопланівської ДПІ скористалося 628 громадян, яким надано 397 адміністративних послуг.

Серед них найбільшим попитом користується послуга з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків. З початку року видано 148 карток. Видано 56 відомостей із Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків.

Станом на 1 лютого 2024 року на обліку в Горішньопланівській ДПІ перебуває 3537 платників податків, із них 1002 юридичних особи та 2535 фізичних осіб. Протягом січня 2024 року кількість новостворених суб’єктів становить 35 платників.

Фахівцями Горішньопланівської ДПІ з початку поточного року опрацьовано 73 заяв про застосування спрощеної системи оподаткування фізичних осіб-підприємців. Також сформовано 87  витягів з Реєстру платників єдиного податку-фізичних осіб-підприємців.

Крім того, зареєстровано 10 книг обліку розрахункових операцій та 16  розрахункових книжок.

З початку 2024 року до Горішньопланівської ДПІ подано платниками 2996  податкових звіти, в тому числі в електронному вигляді 2995, що складає 99,97 відсотки.

Окрім адміністративних послуг в Горішньопланівській ДПІ надаються консультаційні та інформаційні послуги щодо діючої системи оподаткування, нарахування та сплати податків, порядку заповнення податкових декларацій та розрахунків, користування електронними сервісами ДПС. Податківці демонструють платникам на практиці, як саме проходить процес подання декларації, за допомогою яких програм формується, підписуються та відправляється податкова звітність. Триває інформаційно-роз’яснювальна робота щодо переваг користування електронними сервісами від ДПС, у тому числі  «Електронним кабінетом», мобільним застосунком «Моя податкова», програмним забезпеченням ПРРО від ДПС.

Щоденно в зазначеному вище періоді проводилась робота щодо роз’яснення вимог Закону України  від 30 червня 2023 року №3219-ІХ  «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» в частині застосування РРО/ПРРО суб’єктами господарювання.

Також в Центрі обслуговування платники мають доступ до мережі Інтернет, що дає їм змогу формувати та передавати звітність в електронному вигляді.  Фахівці рекомендують також отримувати адміністративні послуги в режимі онлайн за допомогою Електронного кабінету платника: http://cabinet.tax.gov.ua.

Горішньоплавнівська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області