Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Надання якісних адміністративних послуг – пріоритетний напрям роботи Козельщинської ДПІ

опубліковано 09 листопада 2023 о 13:23

Козельщинська ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області інформує, що за десять місяців 2023 року Центром  обслуговування платників Козельщинської ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області опрацьовано 1832 звернення   щодо отримання адміністративних послуг.

     Найбільш запитуваними залишаються послуги з надання практичної допомоги платникам податків щодо роботи з електронними сервісами ДПС, подання звітності, видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки. Так, за 10 місяців 2023 року видано 671 картку платників податків. Надано 607 послуг із видачі відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків. 

Стати платником єдиного податку виявили бажання 89 суб’єктів підприємницької  діяльності, сформовано та направлено платникам  151  витяг з реєстру платників єдиного податку. Також видано 17 витягів з реєстру платників податку на додану вартість,  зареєстровано 45  книг обліку розрахункових операцій, 77 розрахункових книжок та 35 реєстраторів розрахункових операцій.

Окрім надання адміністративних послуг фахівцями Центру обслуговування платників Козельщинської ДПІ платникам та громадянам надавалися консультаційні та інформаційні послуги щодо використання програмного забезпечення для подання звітності в електронному вигляді, порядку заповнення податкових декларацій та розрахунків, користування електронними сервісами ДПС.

В умовах сьогодення платники податків Козельщинської та Новогалещинської територіальних громад віддають перевагу електронній звітності. В Центрі обслуговування на постійній основі триває роз’яснювальна робота щодо переваг електронного звітування. Так,  станом на 01.11.2023 року до Козельщинської ДПІ подано 6923 документа податкової звітності, з яких 6914 (99,87%) – засобами телекомунікаційного зв’язку, серед них 4772 (99,92%) – юридичними особами та 2142 (99,77%) – фізичними особами.

 В залі Центру обслуговування до послуг платників є комп’ютер, підключений  до мережі Інтернет, тож у платників, які отримали електронний цифровий підпис, є можливість формувати та передавати звітність в електронному вигляді. Для зручності відвідувачів розміщена тематична друкована продукція, оформлені інформаційні стенди, що містять зразки заповнення декларацій, звітів та заяв.

Також звертаємо увагу платників на зручне отримання послуг в онлайн – режимі, використовуючи можливості сервісу «Електронний кабінет» https://cabinet.tax.gov.ua.

Отримання електронного цифрового підпису дає можливість подавати податкові декларації через сервіс «Електронний кабінет платника» або через інші програмні забезпечення, а в перевагах подання податкової звітності в електронному вигляді як для себе, так і для податкової служби, платники податків вже переконалися.

Кваліфікований електронний підпис кожен бажаючий може отримати у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів, у тому числі самостійно за допомогою Інтернет-банкінгу.

За консультаціями з питань отримання адміністративних послуг можна звернутись за телефоном (05342) 3-15-61 або безпосередньо до Центру обслуговування платників за адресою: смт. Козельщина, вул. Монастирська, 11 а.

З переліком адміністративних послуг, які надаються в Центрі обслуговування платників Козельщинської ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області  можна ознайомитися на субсайті Головного управління ДПС у Полтавській області  в розділі «Діяльність» або в банері «Центри обслуговування платників».

Козельщинська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області