Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Центр обслуговування платників Хорольської ДПІ: аналіз надання адміністративних послуг за 10 місяців 2023 року

опубліковано 08 листопада 2023 о 13:36

Хорольська ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області інформує, що за січень – жовтень 2023 року в Центр обслуговування платників (далі – ЦОП) звернулося 16113 платників податків – підприємців та юридичних осіб, а також пересічних громадян.

За даний період податківцями опрацьовано 5681 звернень щодо отримання консультаційних та адміністративних послуг.

Станом на 1 листопада 2023 року в Хорольській державній податковій інспекції Головного управління ДПС у Полтавській області обліковується 1636 платників, із них 580 юридичних осіб  та 1056 фізичних осіб-підприємців.  Крім того, обліковується 433 платника податків за неосновним місцем обліку. З них 262 юридичних особи та 171 фізична особа-підприємець.

Найбільш запитуваними залишаються послуги з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки, їх отримали 1264 фізичних особи. 4 громадянина звернулися за внесенням до паспорту громадянина України відмітки про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта. Крім того, за зазначений період фахівцями ДПІ надано 428 послуг з видачі відомостей з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків.

           Також за січень-жовтень 2023 року фахівцями Центру обслуговування платників  Хорольської ДПІ зареєстровано 191 платник єдиного  податку, здійснено перереєстрацію та внесено зміни по 149 платникам,  надано 436 витягів з реєстру платників єдиного податку, зареєстровано 65 книг обліку розрахункових операцій та 45 розрахункових книжки, 105 реєстраторів розрахункових операцій.

Підтверджено статус податкового резидента України 3 фізичним особам та видано 2 довідки про сплату податкових зобов’язань платником податку- резидентом, який виїжджає за кордон на постійне місце проживання, та про відсутність податкових зобов’язань. Крім цього, за звітний період сформовано та видано 28 витягів з реєстру платників податку на додану вартість.

За січень-жовтень поточного року прийнято та опрацьовано 10620 документів податкової та іншої звітності з додатками в паперовому вигляді та засобами комунікаційного зв’язку: юридичними особами подано 5023 документів, із яких 4984 – засобами телекомунікаційного зв’язку, 39 – в паперовому вигляді; фізичними особами подано 5597 документів, де 5535 – засобами телекомунікаційного зв’язку, 62 – в паперовому вигляді.

 Окрім надання адміністративних послуг в Центрі обслуговування платників податків платникам та громадянам надавалися консультаційніі та інформаційні послуги щодо використання програмного забезпечення для подання звітності в електронному вигляді, щодо нарахованих та сплачених до бюджету податків і зборів, порядку заповнення податкових декларацій та розрахунків, користування електронними сервісами ДПС.

В  Центрі обслуговування  до послуг платників є  комп’ютери, які підключені до мережі Інтернет і дають змогу платникам, які отримали електронний цифровий підпис, формувати та передавати звітність в електронному вигляді. Для зручності відвідувачів розміщена тематична друкована продукція, оформлені інформаційні стенди, що містять зразки заповнення декларацій, звітів та заяв.

Щоденно фахівці Хорольської ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області надають консультації та практичну допомогу з питань формування звітності, роботи сервісу «Електронний кабінет платника» та мобільного за стосунку « Моя податкова».

Спілкуйтесь з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX» https://t.me/infoTAXbot

Більше інформації на офіційних сторінках у соціальній мережі Facebook:

Державна податкова служба України https://www.facebook.com/TaxUkraine

та ДПС у Полтавській області https://www.facebook.com/tax.poltava/

Підписуйтесь на канали інформування ДПС Тelegram  https://t.me/tax_gov_ua

Хорольська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області, телефон (05362)3-33-01