Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Порядок реєстрації та переваги використання програмних РРО

опубліковано 06 листопада 2023 о 13:45

Нещодавно у Глобинській ДПІ  Головного управління ДПС у Полтавській  області відбувся черговий  сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: «Порядок реєстрації та переваги використання програмних РРО».

Під час сеансу телефонного зв’язку «гаряча лінія» фахівці проінформували, що  суб’єкт господарювання, який має намір зареєструвати ПРРО, повинен перебувати на обліку в контролюючому органі. Також на обліку має перебувати його господарська одиниця, де буде використовуватись ПРРО, про яку суб’єкт господарювання повідомляє контролюючий орган шляхом подання заяви за формою 20-ОПП.

Реєстрація ПРРО здійснюється на підставі Заяви про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО (J/F 1316602), що подається у електронній формі за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків через Електронний кабінет  або іншими зручними програмами які використовують суб’єкти господарювання для подання звітності.

Підприємці можуть обрати для себе сучасний ПРРО від ДПС, безкоштовне програмне рішення,  яке розміщено на вебсайті ДПС України у банері «Програмні РРО»  за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/. Банер також містить нормативно – правові акти, відеоуроки щодо процедури реєстрації ПРРО, алгоритмотримання електронних ключів у кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг ДПС, інструкції щодо заповнення та подання форм, інформаційні повідомлення щодо оновлення версій безкоштовних програмних рішень, контакти відповідальних осіб ДПС, які надають роз’яснення, пов’язані з функціонуванням ПРРО.

Глобинська  ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області