Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Застосування РРО/ПРРО – головна тема зустрічі податківців Полтавщини із представниками Карлівської територіальної громади

опубліковано 02 листопада 2023 о 15:13

Нещодавно за ініціативи начальника Карлівської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Полтавській області Андрія Гизили відбулася робоча зустріч із в. о. міського голови Карлівської міської територіальної громади Сергієм Бобрицьким та заступником міського голови  з питань діяльності виконавчих органів Юрієм Ткачовим.

Під час зустрічі йшлося про дотримання норм податкового законодавства у сфері застосування РРО та/або ПРРО. Особливу увагу Андрій Гизила приділив  застосуванню РРО та/або ПРРО.

Податківець звернув увагу, що Законом України від 30 червня 2023 року №3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування в період дії воєнного стану» відновлено положення щодо відповідальності суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України від 06.07.1995 № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (зі змінами), зокрема, з 1 жовтня 2023 року у разі встановлення контролюючими органами факту непроведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, будуть застосовуватись фінансові (штрафні) санкції. 

Умовою дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО у разі продажу товарів чи надання послуг за готівку є реєстрація РРО та/або ПРРО в контролюючому органі. Суб’єкт господарювання обирає самостійно – РРО чи ПРРО він буде застосовувати для проведення розрахункових операцій. 

Андрій Гизила наголосив, що ДПС України пропонує до застосування безоплатне ПРРО від ДПС, функціонал якого відповідає законодавчим вимогам, а встановлення, оновлення та застосування не потребує витрат та спеціальних навичок користувача.

                                             

Карлівська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області