Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Робоча зустріч податківців Полтавщини з Гадяцьким міським головою

опубліковано 31 жовтня 2023 о 14:37

Нещодавно відбулась робоча зустріч начальника Гадяцької  ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області Миколи Рудька  з Гадяцьким міським головою  Володимиром Нестеренком.

Під час зустрічі обговорювалися актуальні питання щодо змін та новацій податкового законодавства, зокрема, норм Закону України від 30.06.2023 № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», в частині застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) / програмних РРО (ПРРО), та вимог Закону України від 06.07.1995 № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (зі змінами).

На зустрічі було обговорено питання можливості використання фізичними особами – підприємцями розрахункових книжок у селах. Начальник ДПІ розповів про переваги безкоштовного сучасного програмного забезпечення ПРРО ДПС, використання якого є сучаснішим та зручнішим, ніж апаратний РРО або розрахункові книжки.

Микола Рудько наголосив, що застосування РРО або ПРРО є обов’язковим для платників єдиного податку 2-4 груп, які приймають оплату за товар або надані послуги готівкою чи платіжними картками, з 1 січня 2022 року, проте було відтерміноване у зв’язку  із введенням воєнного стану в країні. Також обговорювались актуальні питання  життєдіяльності мешканців територіальної громади та внутрішньо переміщених осіб. Начальник Гадяцької ДПІ наголосив, що на постійні основі податківцями надаються якісні адміністративні та сервісні послуги, консультації, зокрема, в частині реалізації права на податкову знижку.

Микола Рудько  зазначив, що для отримання консультацій платники податків можуть звертатися до Головного управління ДПС у Полтавській області за телефонами «гарячих ліній» (https://poltava.tax.gov.ua/kontakti/ ), отримувати корисну інформацію на субсайті Головного управління ДПС у Полтавській області (https://poltava.tax.gov.ua/ ), а також безпосередньо в Центрі обслуговування платників фГадяцької  ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області за адресою: м. Гадяч, вул. Лохвицька 30 б,  телефон (05354) 2-28-77.

Гадяцька  ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області, тел..  05354