Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Робоча зустріч із секретарем та депутатським корпусом Диканської селищної ради

опубліковано 28 вересня 2023 о 12:50

Нещодавн відбулась робоча зустріч начальниці Диканської ДПІ Ольги Селецької із секретарем Диканської селищної ради Вячеславом Лозою та депутатським корпусом щодо проведення роз’яснювальної роботи стосовно новацій податкового законодавства, передбачених Законом України від 30 червня 2023 року №3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» в частині застосування реєстраторів розрахункових операцій та відповідальності за порушення порядку проведення розрахункових операцій.

У заході прийняли участь 37 осіб, з них члени виконавчого комітету, старости, керівники структурних підрозділів Диканської селищної ради та депутатський корпус.

Під час зустрічі були висвітлені актуальні питання податкового та іншого законодавства, а саме зміни, внесені Законом № 3219, зокрема особливості застосування РРО/ПРРО та поновлення відповідальності за порушення вимог Закону України від 06.07.1995 №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Відзначено, що з 1 серпня 2023 року відповідальність за порушення Закону № 265 застосовується не тільки до платників податків, що здійснюють продаж підакцизних товарів, а й до суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сферах купівлі/продажу іноземної валюти, організації та проведення азартних ігор. З 01.10.2023 відповідальність буде застосовуватись до всіх категорій платників податків, що здійснюють діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.

Додатково начальниця Диканської ДПІ зазначила, що умовою дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО є реєстрація РРО та/або ПРРО в контролюючому органі. ДПС пропонує до застосування безоплатне ПРРО, функціонал якого відповідає законодавчим вимогам, а оновлення та застосування не потребує спеціальних навичок користувача.

Також було наголошено, що сумлінне виконання громадянами та бізнесом своїх податкових зобов’язань сприяє наповненню бюджетів усіх рівнів та є вагомою складовою для пришвидшення нашої Перемоги.

Диканська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області