Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Реєстрація та переваги використання програмних РРО під час сеансу телефонного зв’язку «гаряча лінія» у Глобинській ДПІ

опубліковано 26 вересня 2023 о 12:55

У Глобинській  ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області відбувся черговий сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія», під час якої фахівці  відповідали на питання та надавали консультації щодо застосування та реєстрації РРО/ПРРО.

Під час заходу додзвонювачі отримали інформацію, що застосування РРО чи ПРРО є обов’язковим для усіх суб’єктів господарювання, окрім платників єдиного податку  1 групи. Також законодавством дозволено не застосовувати РРО спрощенцям інших груп при здійсненні роздрібної торгівлі на території села та селища товарами (крім підакцизних товарів), за умови використання книг обліку розрахункових операцій та розрахункових книжок та дотримання торгівцями інших норм, передбачених законодавством.

Суб’єкт господарювання обирає самостійно – класичний РРО чи програмний РРО він буде застосовувати для проведення розрахункових операцій. 

Акцентували увагу на ПРРО від ДПС, який  має низку переваг перед класичними касовими апаратами: даний програмний застосунок можливо зареєструвати через Електронний кабінет та використовувати на будь-якому «гаджеті» – смартфоні, ноутбуці, планшеті.

Глобинська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області