Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Нарада щодо податкових новацій з представниками громадської організації

опубліковано 25 вересня 2023 о 13:31

Днями відбулася нарада «Асоціації фермерів та приватних землевласників» у м. Глобине, в якій взяли участь фахівці Глобинської ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області. 

Учасники наради обговорювали актуальні питання щодо змін та новацій податкового законодавства, передбачені Законом України від 30.06.2023 № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», в частині застосування реєстраторів розрахункових операцій / програмних реєстраторів розрахункових операцій та вимог Закону України від 06.07.1995 №265/95-ВР  «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» зі змінами. Також у ході наради було акцентовано увагу на відновлення відповідальності за порушення законодавства та про переваги безкоштовного сучасного програмного забезпечення ПРРО від ДПС. 

Податківці проінформували, що застосування РРО чи ПРРО при готівкових розрахунках з покупцями стало обов’язковим для усіх суб’єктів господарювання, окрім платників єдиного податку першої групи, ще з 1 січня 2022 року. 

Разом з тим було зазначено, що ДПС запропоновано бізнесу безкоштовне програмне рішення (ПРРО), що призначене для реєстрації розрахункових операцій та пристосоване до сучасних операційних систем Android, iOS, Windows, Web. Вибір суб’єкта господарювання щодо застосування ним у своїй господарській діяльності безоплатного, комерційного ПРРО, або РРО, не обмежується. 

Фахівці наголосили на необхідності доведення актуальної інформації щодо податкових новацій до якомога ширшого кола суб’єктів господарювання, з метою дотримання ними вимог податкового законодавства. 

Для отримання консультацій платники податків можуть звертатися до Головного управління ДПС у Полтавській області за телефонами «гарячих ліній» (https://poltava.tax.gov.ua/kontakti), отримувати корисну інформацію на субсайті Головного управління ДПС у Полтавській області (https://poltava.tax.gov.ua/), а також безпосередньо в Центрі обслуговування платників Глобинської ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області за адресою: м.Глобине, вул.Травнева, буд.11.

Глобинська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області