Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тривають навчальні тренінги і роз’яснювальна робота з питань подання звітності в електронному вигляді та роботи податкових сервісів

опубліковано 25 вересня 2023 о 13:26

Фахівці Хорольської ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області продовжують надавати платникам податків практичну допомогу, щодо формування та подання звітності за допомогою сервісу Електронний кабінет платника. 

Аби громадяни та фізичні особи-підприємці навчилися подавати звітність в електронному вигляді за допомогою режиму «Введення звітності» приватної частини Електронного кабінету (https://cabinet.tax.gov.ua) у Центрі обслуговування платників Хорольської ДПІ відведені спеціальні робочі місця, під’єднане до мережі Інтернет. За необхідності фахівці ЦОП у доступній формі демонструють зручність та доступність роботи з електронними сервісами ДПС. 

Єдиною вимогою для електронного спілкування з органами ДПС – це наявність кваліфікованого електронного підпису, який кожен бажаючий може отримати у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів, у тому числі самостійно за допомогою Інтернет-банкінгу. 

У приватній частині Електронного кабінету в залежності від типу платника (юридична особа, фізична особа - суб'єкт підприємницької діяльності, громадянин, посадова особа державного органу тощо) Електронний кабінет надає доступ до наступних сервісів: 

- персоніфікований податковий календар 

- перегляд облікових даних платника 

- подання звітності в електронному вигляді до органів ДПС (Державна податкова служба України), пенсійного фонду та статистики 

- перегляд та друк раніше поданої звітності 

- перегляд вхідних/вихідних документів (детальніше в розділі листування з органами ДПС) 

- подання заяв, запитів для отримання інформації 

- інформація про стан розрахунків з бюджетом 

- реєстрація податкових накладних та розрахунків коригування до них у Єдиному реєстрі податкових накладних 

- інформація з Єдиного реєстру податкових накладних 

- інформація з реєстрів операцій та транзакцій в системі Електронного адміністрування ПДВ (податок на додану вартість) 

- інформація з реєстрів операцій та транзакцій в системі Електронного адміністрування реалізації пального 

Фахівці Хорольської ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області проводять роз’яснювальну роботу з платниками податків з метою якісного й оперативного інформування бізнесу щодо новацій, запроваджених Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі – Закон №3219).  Під час інформування підприємців з основними положеннями Закону №3219, зокрема акцентували увагу на відновленні відповідальності бізнесу за порушення фіскалізації готівкових операцій під час торгівлі чи надання послуг. Також нагадали присутнім, що уряд ще з 1 січня 2022 року зобов’язав усіх суб’єктів господарювання здійснювати готівкові розрахунки виключно із застосуванням РРО чи ПРРО. 

Також присутніх інформують про Комунікаційну податкову платформу, метою роботи якої є швидке вирішення актуальних питань громадськості і бізнес - спільноти та прийняття відповідних управлінських рішень. 

Спілкуйтесь з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX» https://t.me/infoTAXbot

Більше інформації на офіційних сторінках у соціальній мережі Фейсбук:

Державна податкова служба України https://www.facebook.com/TaxUkraine

та ДПС у Полтавській області https://www.facebook.com/tax.poltava/

Підписуйтесь на канали інформування ДПС Телеграм https://t.me/tax_gov_ua

 

Хорольська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області, телефон (05362)3-33-01