Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» у Хорольській ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій платникам

опубліковано 21 вересня 2023 о 13:00

Хорольською державною податковою інспекцією Головного управління ДПС у Полтавській області впродовж  вересня було проведено ряд сеансів  телефонного зв’язку  «гаряча лінія» для платників податків щодо застосування РРО та ПРРО.
Так, звернувшись до фахівців Хорольської державної інспекції щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій платники отримали якісні консультації щодо застосування РРО, з урахуванням останніх змін податкового законодавства. 
Окрім відповідей на запитання, податківці звернули увагу на те, що суб’єкти господарювання  звільняються від відповідальності за порушення законодавства щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, вчинені ними у період з 1 січня 2022 року по 1 жовтня 2023 року (крім відповідальності за порушення порядку здійснення розрахункових операцій при продажу підакцизних товарів, здійснення діяльності з купівлі/продажу іноземної валюти, діяльності у сфері організації та проведення азартних ігор). Проте  з 1 жовтня 2023 року відповідальність за порушення зазначеного законодавства поновлюється.
Також запитувачі  дізналися про особливості реєстрації ПРРО. Податківці наголосили, що для реєстрації ПРРО формується заява про реєстрацію програмних реєстраторів розрахункових операцій за ф. № 1-ПРРО в електронній формі, яка подається за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків до фіскального сервера засобами Електронного кабінету (портального рішення для користувачів або програмного інтерфейсу (API)) , а також засобами телекомунікацій.
Фахівцям ДПІ на постійній основі проводиться робота з платниками щодо роз’яснення податкового законодавства та надання практичної допомоги при його застосуванні. Відповіді на запитання,  роз’яснення та практичну допомогу при реєстрації РРО/ПРРО можливо отримати, звернувшись до Центру обслуговування платників Хорольської ДПІ за адресою:  м. Хорол, вул. Кременчуцька, 44, щодня  з 09:00 до 12:00 години проводяться сеанси телефонного зв’язку «Гаряча лінія» з питань реєстрації РРО та ПРРО за телефоном (05362) 3-33-01.

Хорольська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області /05362/3-33-01