Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про застосування реєстраторів розрахункових операцій під час зустрічей із підприємцями

опубліковано 20 вересня 2023 о 12:49

У Решетилівській ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області проводиться активна робота щодо роз’яснення нововведених змін, для платників податків, які здійснюють розрахункові операції у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, у зв’язку з прийняттям Закону України від 30 червня 2023 року №3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

Так, нещодавно  фахівцями Решетилівської ДПІ проведено зустрічі з суб’єктами господарювання міста. Увагу було акцентовано на новаціях застосування РРО та платіжних терміналів при здійсненні готівкових розрахунків, перевагах використання та порядок реєстрації ПРРО, ведення товарного обліку, відновлення штрафних (фінансових) санкцій за порушення  готівкових розрахунків та встановлення їх нових розмірів. Податківцями відзначено переваги застосування ПРРО та порядок заповнення повідомлень за формою №20-ОПП та № 5- ПРРО,  заяви на реєстрацію програмного РРО за ф. №1-ПРРО тощо. Платникам також надали практичні поради  у заповненні відповідних заяв для реєстрації  ПРРО  та відповіли на їхні запитання.

Також до відома платників податків було доведено, що, платники податків м. Решетилівка, які бажають встановити безкоштовне ПРРО від ДПС, можуть звертатися за номером телефону «гарячої лінії» 0683509459.

Також отримати консультацію та практичну допомогу можливо безпосередньо в Центрі обслуговування платників Решетилівської  ДПІ за адресою: м. Решетилівка , вул. Кобзарна, 6, секція 4 та надати запитання за телефоном 0536323957.

Решетилівська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області