Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Робоча зустріч податківців Полтавщини зі «Спілкою підприємців Гребінківщини»

опубліковано 19 вересня 2023 о 13:19

Днями начальник Гребінківській ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області Олександр Шарапка провів зустріч з керівником Гребінківської районної організації  “Спілка підприємців Гребінківщини” Юрієм Сироваткою.                                                                                                    
Під час зустрічі обговорювалися вимоги Закону України від 30.06.2023 № 3219-ІХ «Про  внесення змін до Податкового кодексу та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі Закон - № 3219), правові засади застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, встановлених Законом України від 06.07.1995 № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (зі змінами)«Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».  Під час обговорення новацій податкового законодавства в частині застосування РРО та/або ПРРО, посадовцем було акцентовано увагу, що згідно із Законом України №1017-ІХ від 01.12.2020 року, застосування РРО чи ПРРО при готівкових розрахунках з покупцями стало обов’язковим для усіх суб’єктів господарювання, окрім платників єдиного податку першої групи, ще з 1 січня 2022 року. 
Олександр Шарапка наголосив, що Закон № 3219 спрямований на виконання Україною зобов’язань в рамках Меморандуму про економічну та фінансову політику від 8 грудня 2022 року та передбачає відновлення дії норм податкового законодавства, які були призупинені у зв’язку з  введенням воєнного стану в Україні  та не встановлює нових вимог для мікробізнесу. 
Фахівець проінформував про апаратний та програмний реєстратори розрахункових операцій, про кроки, які потрібно зробити підприємцю для їх реєстрації. В ході обговорення Закону № 3219 було презентовано безоплатне програмне рішення ( ПРРО ДПС ), яке доступне для завантаження за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro

Гребінківська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області