Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роз’яснювальна робота щодо реєстрації та застосування РРО/ПРРО триває

опубліковано 19 вересня 2023 о 13:15

Фахівці Новосанжарської ДПІ  Головного управління ДПС у Полтавській області продовжують спілкуватися   з фізичними-особами підприємцями під час проведення робочих зустрічей. Податківці продовжують інформування суб’єктів господарювання щодо реєстрації та застосування РРО/ПРРО.

Під час заходу фахівці роз’яснили представникам бізнесу вимоги Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» в частині застосування РРО та/або ПРРО при здійсненні торгівельної діяльності і наданні послуг.

Працівники податкової служби звернули увагу підприємців на своєчасну реєстрацію РРО/ПРРО та зауважили, що з 1 жовтня 2023 року відновлено застосування штрафних (фінансових) санкцій за порушення здійснення розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг для усіх суб'єктів господарювання. Також акцентували, що згідно із Законом України №1017-ІХ від 01.12.2020 року, застосування РРО чи ПРРО при готівкових розрахунках з покупцями стало обов’язковим для усіх суб’єктів господарювання, окрім платників єдиного податку першої групи, ще з 1 січня 2022 року.

В ході зустрічі фахівці пояснили порядок реєстрації класичних РРО та програмних РРО, наголосили, що підприємці можуть самостійно обрати, що застосовувати для проведення розрахункових операцій – РРО чи ПРРО,  а також повідомили про переваги використання ПРРО  «у смартфоні» - безкоштовного програмного забезпечення від ДПС. 

Новосанжарської ДПІ  ГУ ДПС у Полтавській області.