Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Карлівській ДПІ проводяться сеанси телефонного зв’язку «гаряча лінія» з питань застосування РРО та/або ПРРО

опубліковано 15 вересня 2023 о 12:59

Карлівська ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області у зв‘язку із запровадженням норм Закону України від 30.06.2023 №3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування в період дії воєнного стану» в частині застосування РРО/ПРРО та актуальністю цієї теми для суб’єктів господарювання, на постійній основі проводить сеанси телефонного зв’язку «гаряча лінія».

Андрій Гизила, відповідаючи на запитання платників, наголосив, що використання РРО стало обов’язковим для всіх платників єдиного податку ІІ – IV груп та не було скасоване 24.02.2022 року, а лише відтерміноване у зв’язку з введенням режиму воєнного стану в Україні. Суб’єкт господарювання на свій власний вибір може використовувати або класичний, або програмний РРО в залежності від своїх потреб та може використовувати будь-який представлений на ринку програмний РРО. У свою чергу ДПС пропонує до застосування безоплатне програмне рішення (ПРРО від ДПС), яке розміщене на цифрових платформах та доступне для завантаження за посиланням:  https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.

Також посадовець зазначив, що для отримання консультацій платники податків можуть звертатися до Головного управління ДПС у Полтавській області за телефонами «гарячих ліній» (https://poltava.tax.gov.ua/kontakti/) .

Нагадуємо, що фахівці Карлівської ДПІ, з метою підвищення обізнаності платників податків у сфері реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій, щоденно проводять сеанси телефонного зв’язку «гаряча лінія» за номером телефону (05346) 2-30-68 з 10:00 до 11:00 години, крім суботи та неділі.

 Карлівська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області