Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підсумки роботи Семенівської державної податкової інспекції за І півріччя 2023 року

опубліковано 13 липня 2023 о 14:12

У Семенівській ДПІ  Головного управління ДПС у Полтавській області підбили підсумки надання адміністративних послуг за перше півріччя 2023 року.

З початку поточного року послугами Центру обслуговування платників Семенівської ДПІ скористалися 4635 громадян платників податків – фізичних осіб-підприємців та юридичних осіб, громадян Семенівської селищної й Оболонської сільської громад, зокрема, громадян з інших територій України, яким надано 1370 адміністративних послуг. Найбільшим попитом користується послуга з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків. З початку року видано 809 карток та 222 відомості з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків.

Станом на 1 липня поточного року на обліку у Семенівській ДПІ перебувають 914 платників податків, із них 392 юридичних особи та 522 фізичних особи. Протягом шести місяців взято на облік 70 новостворених платників.

Фахівцями Семенівської ДПІ за шість місяців поточного року опрацьовано 105 заяв про застосування спрощеної системи оподаткування фізичних осіб-підприємців. Також видано 102 витяги з реєстру платників єдиного податку-фізичних осіб-підприємців та 16 витягів з реєстру платників ПДВ.

Крім того, зареєстровано 61 книгу обліку розрахункових операцій, 33 розрахункових книжки та 19 реєстраторів розрахункових операцій.

З початку року до Семенівської ДПІ платниками подано 4109 податкових звітів, у тому числі в електронному вигляді 4082,  що становить  99,34  відсотка.

В ДПІ надаються консультаційні  та інформаційні послуги щодо діючої системи оподаткування,  порядку заповнення податкових декларацій та розрахунків, окремих питань щодо декларування доходів громадян отриманих за 2022 рік, застосування права на податкову знижку, роз’яснень та проведення звірки про сплату майнових податків, нарахування та сплати податків, порядку заповнення податкових декларацій та розрахунків та користування електронними сервісами ДПС, використання програмного забезпечення для подання звітності в електронному вигляді.

Також в Центрі обслуговування платники мають доступ до мережі Інтернет, що дає їм змогу формувати та передавати звітність в електронному вигляді. Крім цього, є можливість отримувати адміністративні послуги в режимі онлайн за допомогою Електронного кабінету платника.  

 

Семенівська ДПІ  ГУ ДПС у Полтавській області