Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Лубенська ДПІ: від понеділка до суботи

опубліковано 07 червня 2023 о 12:51

Сервісне обслуговування платників податків та надання адміністративних послуг – одна із основних функцій податкової служби.
В період з 29 травня по 02 червня 2023 року до Лубенської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Полтавській області для отримання адміністративних послуг, консультацій з питань податкового законодавства та з інших питань, що відносяться до компетенції податкових органів звернулися 905 платників податків – підприємців, юридичних осіб, а також мешканців Лубенської територіальної громади та мешканців з іншої території України.
Найбільш запитуваними є і залишаються послуги з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки, їх отримали 54 фізичні особи, з них 4 громадянина з інших регіонів України. Видано 12 довідок/відомостей про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків. 
Також, протягом тижня фахівці Центру обслуговування платників Лубенської ДПІ зареєстрували 23 платника єдиного податку, 17 реєстраторів розрахункових операцій,  скасовано 4 РРО. Опрацьовано 25 заяв платників  єдиного податку на перереєстрацію та внесення змін, видано 32 витяги в з реєстру платників єдиного податку, в тому числі 4 витяги платникам міста Каховка, відмовлено в реєстрації платником єдиного податку 1 фізичній особі-підприємцю. 
Щоденно опрацьовувалися відомості з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань щодо реєстрації та обліку платників. Зокрема, за тиждень було опрацьовано 55 відомостей.
Надання адміністративних послуг є і залишається пріоритетним напрямком в роботі Лубенської ДПІ, але при цьому в ЦОП Лубенської ДПІ платникам та громадянам надавалися консультативні та інформаційні послуги щодо порядку заповнення податкових декларацій та розрахунків, користування електронними сервісами ДПС, щодо використання програмного забезпечення для подання звітності в електронному вигляді та на магнітних носіях. Працівниками ДПІ за тиждень було залучено 41 платник податків до подачі звітності в електронному вигляді, в тому числі 2 юридичні особи, 25 фізичних осіб – підприємців та 14 громадян.
Постійно проводиться робота з видачі довідки про зміну реєстраційного номера облікової картки платника податків, приймання вхідної кореспонденції,   взяттю на облік платників податків, платників єдиного внеску, об’єктів оподаткування та об’єктів, пов’язаних з оподаткуванням, погоджування довідки-розрахунку про видачу коштів для виплати заробітної плати без перевірки сум сплати єдиного внеску, видача довідок про підтвердження статусу податкового резидента. Протягом тижня погоджено 4 довідки-розрахунки про видачу коштів для виплати заробітної плати без перевірки сум сплати єдиного внеску та надано 1 відмову.
Фахівці Центру обслуговування платників податків завжди готові надати допомогу в отриманні адміністративних та інших послуг, які надаються органами Державної податкової служби не лише громадянам Лубенської територіальної громади, але й мешканцям з інших регіонів України.

 

Лубенська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області