Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Інформація про проведену роботу Машівської ДПІ за січень-травень 2023 року

опубліковано 07 червня 2023 о 12:44

Однією із основних функцій податкової служби є сервісне обслуговування платників податків та надання адміністративних послуг.

Станом на 01.06.2023 року  в Машівській державній податковій інспекції Головного управління ДПС у Полтавській області обліковуються 633 основних платника податків, із них 268 юридичних осіб та 365 фізичних осіб-підприємців. Крім того, обліковуються 246 платників  податків за неосновним місцем обліку (167 юридичні особи та 79 фізичних осіб-підприємців).

В період з 01січня по 31 травня 2023 року до Машівської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Полтавській області для отримання консультацій з питань податкового законодавства та адміністративних послуг звернулося 1930 платників податків – підприємців та юридичних осіб, а також пересічних громадян Машівської та Михайлівської територіальних громад та з інших територій України.

За результатами таких звернень надано 967 адміністративних послуг, у тому числі і в електронному вигляді 33, через Центр обслуговування платників податків 934.

Найбільш запитуваними були послуги з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки, їх отримали 464 фізичні особи, з них 40 громадян з інших регіонів України. Видано 397 довідок/відомостей про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків,  23 з них отримано громадянами інших регіонів. 

Також протягом п’ять місяців поточного року працівники Центру обслуговування платників Машівської ДПІ зареєстрували 25 платників єдиного податку, 16 реєстраторів розрахункових операцій та 17 розрахункових книжок. Опрацювали 39 заяв платників  єдиного податку на перереєстрацію та внесення змін, надали 44 витяги з реєстру платників  єдиного податку, одну довідку про сплату податкових зобов’язань платником податку-резидентом, який виїжджає за кордон на постійне місце проживання, та про відсутність податкових зобов’язань, трьом громадянам  підтверджено статус податкового резидента України.

Щоденно опрацьовувалися відомості з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань щодо реєстрації та обліку платників.  Зокрема, за п’ять місяців було  опрацьовано  107 відомостей. За відповідний період взято на облік 5 юридичних осіб та 29 фізичних осіб-підприємців. На постійній основі питання забезпечення повноти обліку об’єктів оподаткування та об’єктів, які пов’язані з оподаткуванням. 

Надання адміністративних послуг є і залишається пріоритетним напрямком в роботі Машівської ДПІ. В ЦОП Машівської ДПІ платникам та громадянам надавалися консультативні та інформаційні послуги щодо порядку заповнення податкових декларацій та розрахунків, окремих питань щодо кампанії  декларування та користування електронними сервісами ДПС. За п'ять місяців 2023 року працівниками ДПІ опрацьовано 3114 звіта платників податків, із них 3113 подано засобами телекомунікаційного зв’язку.

Постійно проводиться робота з видачі довідки про зміну реєстраційного номера облікової картки платника податків, приймання вхідної кореспонденції,  взяттю на облік платників податків, платників єдиного внеску, об’єктів оподаткування та об’єктів, пов’язаних з оподаткуванням, погоджування довідки-розрахунку про видачу коштів для виплати заробітної плати без перевірки сум сплати єдиного внеску, видача довідок про підтвердження статусу податкового резидента.

До послуг платників - комп’ютерна техніка, яка підключена до мережі Інтернет і дає змогу платникам, які отримали електронний цифровий підпис, формувати та передавати звітність в електронному вигляді. Для зручності відвідувачів розміщена тематична друкована продукція, оформлені інформаційні стенди, що містять зразки заповнення декларацій, звітів та заяв.

 

Машівська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області